TOKİ 50 Bin Sosyal Konut Başvuru Rakamı 500 Bini Aştı! (TOKİ Kaç Kişi Başvurdu?)

TOKİ 50 bin sosyal konut başvuruları devam ederken rekor başvuru sayısı açıklandı. Ne yazık ki TOKİ kura sonuçları için başvuruların şansları azaldı!
TOKİ 50 Bin Sosyal Konut Başvuru Rakamı 500 Bini Aştı! (TOKİ Kaç Kişi Başvurdu?)

TOKİ 50 bin sosyal konut başvuruları devam ederken rekor başvuru sayısı açıklandı. Ne yazık ki TOKİ kura sonuçları için başvuruların şansları azaldı!

TOKİ 50 bin sosyal konut başvuruları için rekor başvuru gelirken Bakan Murat Kurum bugün yapmış olduğu son açıklamada başvuru rakamlarının 500 bini geçtiğini duyurdu.



TOKİ Başvuruları Rekor Kırdı, TOKİ 50 Bin Sosyal Konut Başvurusu Yapanların Umutları Azaldı!



TOKİ başvuru rakamları rekor kırarkan ev almak için başvuruda bulunan kişilerinde kura ile isimlerinin çıkma ihtimali azaldı.



Başvuru sayısı arttıkça başvuruda bulunan kişilere konut isabet etme ihtimali düşüyor, bu da başvuru yapan kişileri üzüyor.



TOKİ 50 Bin Konut Başvuru Şartları Neler?



Türk vatandaşı olmak,



İlk kez ev sahibi olacak olmak,



İl sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek,



2+1 konutlar için 25 yaşını, 3+1 konutlar için 18 yaşını doldurmuş olmak,



2+1 konut başvuruları için hane halkı toplam gelirinin en fazla 4 bin 500 lira olması (İstanbul için 4 bin 800 lira)



Bu noktada vatandaşın aklını en çok aylık gelir karıştırıyor. TOKİ aylık gelir hesaplaması hane halkı için uygulanıyor. Yani o evde yaşayan (ikametgah adresi aynı evde olan bireylerin) tamamının toplam geliri temel alınarak hesaplanıyor ve aylık toplam gelirin mutlaka belirlenen rakamın altında olması gerekiyor. Aksi halde TOKİ kurası ile isminiz çıksa dahi evinizi alamıyorsunuz...



TOKİ Başvuru Ücretleri Ne Kadar?



TOKİ 50 bin konut projesi için başvurular kabul edilmeye devam ederken bu projeye özel olarak başvuru ücreti olarak 2+1 konutlar için 500 lira ve 3+1 konutlar için bin lira talep ediyor.



Bu ücret başvuru ücreti olarak tahsil ediliyor. Her il için farklı kontenjanlar belirlenirken TOKİ kura çekilişi ile ev satın almaya hak kazanan yani kurada adı çıkan kişiler bunun yanı sıra şehirlere göre belirlenen peşinat tutarlarını yatıracaklar. TOKİ başvur bedeli olarak yatırılan tutar bu rakamdan düşülecek. Kurada adı çıkmayan kişilere ise yatırdıkları başvuru ücretleri TOKİ tarafından iade edilecek.



TOKİ Başvuruları Nereden Yapılıyor?



TOKİ başvuruları illere göre Ziraat Bankası ya da Halkbank şubeleri üzerinden kabul edilecek. TOKİ 50 bin sosyal konut başvurusu için bu iki bankadan hangisi yetkili kılındı ise o banka şubesine gidilerek şahsen başvuru yapılacak.



TOKİ Başvuru Evrakları Neler?



TOKİ başvuru şartları için uygun olan kişiler Ziraat Bankası ya da Halkbank şubeleri üzerinden başvuru yapacaklar. Başvuru yapmak için alt gelir grubu ve orta gelir grubu için kişinin sadece kimlik belgesini ibraz etmesi yeterli olacak.



Emekli grubu TOKİ başvuruları için emekli kimliği, TOKİ engelli konutları kontenjanı için başvuru yapacak kişilerin engelli kartı ve şehit yakını ile gazi kontenjanı için başvuru yapacak olan kişilerin ise bu durumlarını gösteren belgeleri ibraz etmeleri yeterli olacak.



TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar, TOKİ 50 Bin Sosyal Konut Fiyatları Kaç Lira?



Bakan Murat Kurum 2+1 konutlar için 500 lira 3+1 konutlar için ise bin lira TOKİ Başvuru ücreti alınacağını duyurdu. Konutlara fazla başvuru olması durumunda hak sahipleri TOKİ kura sonuçları ile belirlenecek.



Kura çekilişinde adı çıkmayan kişilere yatırmış oldukları bu ücret geri ödenecek. TOKİ konutları için son başvuru tarihi ise 19 Nisan 2019 olarak belirlendi. TOKİ 50 bin konut fiyatları ise projenin yapıldığı ile göre belirlenecek. TOKİ 2+1 daire fiyatları 116 bin lira 238 bin lira arasında değişirken konutların taksitleri 388 lira ile 793 lira arasında değişecek.



TOKİ 3+1 daire fiyatları ise projeye özel olarak 170 bin liradan başlayacak ve 399 bin lira arasında değişecek. İstanbul'da konutlar ağırlıklı olarak Başakşehir ve Esenyurt ilçelerine yapılacak.



Bankaların güncel kredi oranlarını, TOKİ projeleri ve kura sonuçları ile konut ve inşaat sektöründeki gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizi takip edin...



Haber Kaynağı: Emlak365.com