TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi ne zaman başlayacak, başvuru tarihi belli oldu mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin 81 ilde yeni sosyal konut projesi gerçekleştireceğini açıkladı. TOKİ yeni projeler için başvuru tarihleri belli mi? İşte yanıtı.
TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi ne zaman başlayacak, başvuru tarihi belli oldu mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında TOKİ'nin yeni projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salgının konut piyasasını alt üst ettiğine değinen Bakan Kurum, bu süreçte TOKİ'nin yaptığı projelere dikkat çekti.

TOKİ'nin son 20 yılda bir milyon 200 bin konut ürettiğini, serbest piyasadaki payının yüzde 8'den yüzde 14'e çıktığını belirtti. Bakan Kurum, henüz ev sahibi olmamış vatandaşlar için de müjdeyi vererek 81 ilde sosyal konut projelerinin başlayacağını duyurdu.

TOKİ 81 ilde konut projeleri ne zaman başlayacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Haziran ya da Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TOKİ müjdesinin verileceğini ve herkesin bu konutlara ulaşabilmesi için evi olmayanlara ev verdiklerini dile getirdi.

Bakan Kurum, alt ve orta gelir grubundaki vatandaşların ev sahibi olabilmesi için Türkiye'nin tüm illerinde yeni projeler yapılacağını duyurdu ancak asıl müjdenin ise Cumhurbaşkanı tarafından verileceğini ifade ederek şimdilik bir başvuru ya da proje tarihi vermedi.

Pandemi sürecinde herkesin daha az katlı, daha yeşil yerlerde oturmak istediğini belirten Kurum, yatay mimarinin TOKİ için artık kanun gibi olduğunu, projelerin zemin artı 4 kat olarak inşa edildiğini ve TOKİ'nin piyasadaki en iyi mimar ve mühendislerle çalıştığını söyledi. Bakan Kurum buna ek olarak da Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini de anımsattı.

Emlak365.com