TOKİ Ankara Hacı Bayram Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Riskli Alan Kararı Çıktı!

21 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile uzun süredir beklenen Hacı Bayram Mahallesi acele kamulaştırma kararı yayımlandı.
TOKİ Ankara Hacı Bayram Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Riskli Alan Kararı Çıktı!

21 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile uzun süredir beklenen Hacı Bayram Mahallesi acele kamulaştırma kararı yayımlandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi söz konusu kararın ardından daha hızlı bir şekilde hayata geçirilmiş olacak. Detaylar haberimizde..

Başkent Ankara'nın en büyük sorunları arasında yer alan çarpık kentleşme sorununu çözmek adına kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmişti.



Bu kapsamda çalışmaları hızlandırmak amacı ile TOKİ bölgede çok sayıda kentsel dönüşüm projesi geliştirmişti. Bunlardan biri de gecekonduların ve çarpık kentleşmenin en yaygın olduğu bölgeler arasında yer alan Altındağ Hacı Bayram Mahallesi için hazırlanmıştı.



Ankara İli, Altındağ İlçesi, Hacıbayram Mahallesi Sınırları İçerisinde 23/10/2019 Tarihli ve 1694 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile İlan Edilen Riskli Alan Kapsamında Bulunan Taşınmazların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2449)



Ankara İli, Altındağ İlçesi, Hacıbayram Mahallesi Sınırları İçerisinde 23/10/2019 Tarihli ve 1694 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ilan edilen riskli alan kapsamında bulunan ve ekli kroki ile listede gösterilen taşınmazların, bölgedeki sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.



Recep Tayyip Erdoğan



Cumhurbaşkanı



TOKİ Ankara Hacı Bayram Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Riskli Alan Kararı Çıktı!



Yayımlanan karar kapsamında bölgede bir süredir hak sahipleri ile yaşanan anlaşmazlıkların daha hızlı çözülmesi sağlanmış oldu. Ankara'nın merkezi bölgeleri arasında yer alan ve oluşturduğu kötü görüntü nedeni ile yenilenmesi için acil eylem planı hazırlanan bölgede devlet TOKİ eli ile kentsel dönüşüm sürecini çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde hayata geçirmiş olacak.



Emlak365.com