TÜİK Konut Satış İstatistikleri Raporu Yayımlandı! Mart Ayında Türkiye Genelinde 108 Bin 670 Kişi Ev Sahibi Oldu

Ekonominin en önemli verileri arasında yer alan TÜİK Konut satış istatistikleri raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor özellikle de korana virüs salgını nedeni ile inşaat ve gayrimenkul sektörü üzerindeki etkilerin belirlenebilmesi adına merakla bekleniyordu. Türkiye genelinde Nisan ayında kaç konut satıldı, yabancılara konut satışı rakamları yükseldi mi, ikinci el konut satışları ve sıfır konut satışları yaklaştı mı, konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler kaç ev aldı? Nisan 2020 TÜİK
TÜİK Konut Satış İstatistikleri Raporu Yayımlandı! Mart Ayında Türkiye Genelinde 108 Bin 670 Kişi Ev Sahibi Oldu

Ekonominin en önemli verileri arasında yer alan TÜİK Konut satış istatistikleri raporu yayımlandı. Yayımlanan rapor özellikle de korana virüs salgını nedeni ile inşaat ve gayrimenkul sektörü üzerindeki etkilerin belirlenebilmesi adına merakla bekleniyordu. Türkiye genelinde Nisan ayında kaç konut satıldı, yabancılara konut satışı rakamları yükseldi mi, ikinci el konut satışları ve sıfır konut satışları yaklaştı mı, konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler kaç ev aldı? Nisan 2020 TÜİK konut satış istatistikleri raporu ile satılan toplam konut sayısı kaç?

Türkiye İstastik Kurumu TÜİK merakla beklenen konut satış rakamları Nisan 2020 istatistik raporunu yayımladı.



KORANA VİRÜS KONUT SEKTÖRÜNÜ NASIL ETKİLEDİ, EV SATIŞLARI DÜŞTÜ MÜ, YÜKSELDİ Mİ?



Corana virüsü salgını sonrasında konut sektörünün merakla beklediği konut satış raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre Türkiye genelinde konut satış rakamları korana virüs salgını sonrasında vatandaşın tercihinde bir değişiklik olup olmadığını göstermesi açısından merakla bekleniyordu.



Gerek ekonomik kriz ve gerekse de ekonomide yaşanan belirsizlikler nedeni ile konut satışlarında azalış yaşanması bekleniyordu. Ancak açıklanan rakamlara göre düşükte olsa geçen seneye oranla nispi bir artış yaşandığı görüldü.



TÜRKİYE GENELİNDE MART AYINDA 108 BİN 670 KONUT SATILDI!



Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,4 oranında artarak 108 670 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 19 846 konut satışı ve %18,3 ile en yüksek paya sahip oldu.



Satış sayılarına göre İstanbul'u, 12 409 konut satışı ve %11,4 pay ile Ankara, 7 131 konut satışı ve %6,6 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 7 konut ile Hakkari, 10 konut ile Ardahan ve 37 konut ile Bayburt oldu.



TÜİK Konut Satış İstatistikleri Raporu Yayımlandı! Mart Ayında Türkiye Genelinde 108 Bin 670 Kişi Ev Sahibi Oldu



SIFIR KONUT SATIŞI DÜŞTÜ, İKİNCİ EL KONUT SATIŞI ARTTI!



Sıfır konutlar için başlatılan 0.79 faiz oranı ile konut kredisi kampanyasına rağmen Mart ayında sıfır konut satışı 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 22,8 oranında azalarak 34 bin 89 seviyesine gerilerken ikinci el konut satışı ise yüzde 22,5 oranında artarak 74 bin 581 rakamına ulaştı.



Emlak365.com