TÜİK Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2020 Resmi Kira Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları aynı zamanda kiracılar için ev sahipleri tarafından uygulanabilecek en yüksek kira zam oranı olarak uygulamaktadır.
TÜİK Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2020 Resmi Kira Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları aynı zamanda kiracılar için ev sahipleri tarafından uygulanabilecek en yüksek kira zam oranı olarak uygulamaktadır. Yani tavan zam oranı sınırı olarak belirlenmektedir. Peki, TÜİK Nisan ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak, Mayıs 2020 yasal resmi kira zam oranı ne zaman belli olacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Yeni Ekonomi Programı YEP kapsamında kiralara uygulanabilecek tavan zam oranı 12 aylık ÜFE ortaması yerine 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanmaya başlanmıştı.



NİSAN AYINDA KİRALARA KAÇ TL ZAM GELDİ?



TÜİK enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden ev sahipleri tarafından kira zammı belirlenmesine karar verilmişti.



Açıklanan enflasyon oranlarına göre Nisan ayı resmi kira zam oranı yüzde 13,33 olarak belirlendi. Yani aylık kirası bin lira olan bir kiracının kirası 133,30 lira zamlanmış oldu.



TÜİK Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2020 Resmi Kira Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?



TÜİK NİSAN 2020 ENFLASYONU VE MAYIS AYI RESMİ KİRA ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



TÜİK Nisan ayı enflasyonu 4 Nisan 2020 Pazartesi günü açıklanacak.



Açıklanan rakamlar arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması ise Mayıs 2020 resmi kira zam oranı olarak uygulanacak.



Ev sahipleri yasalar gereği en fazla bu rakam üzerinden kira zammı uygulayabilecek. Yani söz konusu oran kiracılar için tavan zam oranı olarak kullanılacak. Ancak ev sahibi ve kiracıların karşılıklı anlaşma sağlamaları halinde daha düşük bir oranda zam yapabilecek.



Emlak365.com