TÜİK TEFE TÜFE Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2022 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Memur ve emekli maaşı enflasyon farkı hesaplaması için kullanılacak yılın 4. enflasyon raporu TÜİK TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyonu ve Mayıs ayı kira artışı zam oranı için geri sayım başladı.
TÜİK TEFE TÜFE Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2022 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde getirilen zorunlu kısıtlama ve karantina kararları ile ülke ekonomileri zora girmişti. Ekonomilerini ayakta tutmaya çalışan ülkeler zorunlu faiz indirimleri yapmış, Merkez Bankaları piyasalara bol miktarda nakit para pompalamıştı. Piyasada dolaşan para miktarının artması ile korkulan oldu ve enflasyon canavarı yeniden uyandı.

Amerika başta olmak üzere tüm dünyada enflasyon rakamları son derece sert ve seri bir şekilde yükselirken Türkiye'de enflasyonun en fazla yükseldiği ülkeler arasında yer almıştı. Türkiye'de TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon rakamına göre yıllık enflasyon oranı yüzde 61.1 seviyesini görerek rekor kırarken gözler Nisan ayı enflasyonu rakamlarına çevrilmişti.

TÜİK TEFE TÜFE NİSAN 2022 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından hesaplanan enflasyon rakamları her ay rapor olarak kamuoyuna ilan ediliyor. Açıklanan rakamlar arasında bulunan 12 aylık TÜFE ortalaması resmi kira artışı zam oranı olarak kullanılan aylık TÜFE rakamı ise emekli ve memur maaşı enflasyon farkı zammı hesaplaması için kullanılıyor. Bu nedenle açıklanan rakamlar milyonlarca kişinin de yakın takibinde bulunuyor. Enflasyon rakamları her ay takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan ediliyor.

TÜİK TEFE TÜFE Nisan Ayı Enflasyonu ve Mayıs 2022 Resmi Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

MAYISI AYI RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI 2022 SAAT KAÇTA, HANGİ TARİHTE AÇIKLANIYOR?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından hesaplanan enflasyon raporu her ay takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan edilirken bu sene Ramazan Bayramı tatili nedeni ile TÜİK enflasyonu hemen bayram dönüşü ilk iş gününe denk gelen 5 Mayıs 2022 Perşembe günü açıklayacak. Rakamlar saat 10:00'da ilan edilecek.

Haber Kaynağı: Emlak365.com