Tunç Soyer Müjdeyi Patlattı: 2022'de İzmir Kentsel Dönüşüme Damga Vuracak!

2020 senesinde yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen İzmir'de yeni çalışmalar hakkında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu.
Tunç Soyer Müjdeyi Patlattı: 2022'de İzmir Kentsel Dönüşüme Damga Vuracak!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen şiddetli deprem sonrasında İzmir'de bazı binalar yıkılmış, pek çok binada da hasar meydana gelmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından il genelinde yapılan denetimlerde hasarlı olduğu tespit edilen binalar için yıkım kararı çıkarken şehirde kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmişti.

Her an büyük bir depremin meydana gelme riski bulunan şehirler arasında yer alan İzmir, riskli yapı stokunun büyüklüğü nedeni ile alarm verirken şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son açıklamayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Başkan Soyer, İzmir'in 2022 yılında kentsel dönüşüm alanında ülkede örnek olacağını söyledi.

İZMİR KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON HABERLER: SON DURUM NE?

Karabağlar, Bayraklı, Uzundere, Limontepe, Örnekköy, Karşıyaka, Gültepe, Ballıkuyu, Narlıdere ve Çamdibi gibi pek çok ilçenin yakından takip ettiği kentsel dönüşüm süreci hakkında açıklamada bulunan Başkan Soyer, basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltı etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer kendisinin bildiği kadarı ile İzmir'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen bir kentsel dönüşüm çalışması olmadığını belirterek "İBB’nin kentsel dönüşüm modeli; vatandaşı müteahhide ezdirmeyen, müteahhit ve vatandaş arasında köprü vazifesini kuran bir model. 2022’de birçok alanda kentsel dönüşüm çalışmamız var. Özetle kentsel dönüşüm 2022’de İzmir’e damga vuracak başlıklardan olacak. Kentsel dönüşüm konusunda yeni modellerimiz de var. Hiçbir kentte gündeme gelmemiş yeni modeller var, şimdilik sürpriz olarak bırakmak istiyorum" dedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar vatandaşlar tarafından da yakından takip edilirken çok sayıda ilçede acil çözüm bekleyen mahalleler bulunuyor.