Türk müteahhitlerden yurt dışında 11,2 milyar dolarlık proje

Türk müteahhitlerin yurt dışı inşaat projeleri büyük bir çıkışa imza atarken yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen 11.2 milyar dolarlık proje tamamlandı.
Türk müteahhitlerden yurt dışında 11,2 milyar dolarlık proje

Ülkemizi yurt dışında temsil eden Türk müteahhitler başarılarına yenilerini eklemeye devam ederken yurt dışında tamamlanan proje tutarı 11 milyar doları aşarak büyük bir çıkışa imza atıldı. Türk müteahhitler tarafından yılın ilk 8 ayında yurt dışında üstlenilen proje tutarı 11,2 milyar dolar olarak açıklandı. Tüm dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmaya rağmen elde edilen başarı büyük takdir topladı.

TÜRK MÜTEAHHİTLERDEN YURT DIŞI ATAĞI!

Türk müteahhitlik sektörü bu yı­lın 8 ayında ise yurt dışında 148 pro­je üstlenirken bunların toplam tutarı 11,2 milyar dolar olarak kaydedildi. Sektörün üstlendiği işlerde ortala­ma proje bedelindeki seyir de dikkati çekti. Sektör, son olarak 2015’te 83,8 milyon dolarlık ortalama proje bede­line ulaşırken, 2021’de bu rakam 68,5 milyon dolar seviyesinde gerçekleş­ti. Ortalama proje değeri, 2022’de 39,4 milyon dolar, geçen yıl ise 64,9 milyon dolar olarak hesaplandı.

2024 senesinin ilk 8 aylık döneminde ise ortalama proje bedeli yaklaşık 75,7 milyon dolara ulaşarak büyük bir çıkışa imza atıldı. Türkiye'nin yurt dışında en çok işt yaptığı ülke olarak Rusya ilk sırada yer alırken bu ülkeyi Türkmenistan takip etti. Irak ise ilk 3 arasına giren son ülke oldu. Libya, Kazakistan, Suudi Arabistan ve Cezayir de Türk müteahhitlerin en çok iş yaptıkları diğer ülkeler olarak sıralamada yer aldı.

Genel Yayın Yönetmeni