Türkiye için şaşırtan gerçek! Meğer konut fiyatları en çok Türkiye'de düşmüş

Konut fiyatlarının hızlı bir yükseliş yaşadığı Türkiye'de fiyatlar yurt dışı ile yarışır hale gelmiş ve pahalılığı ile gündem olmuştu. Tüm bunlar hafızalara kazınırken Türkiye için şaşırtan bir sonuç açıklandı ve fiyatların en düştüğü 3 ülkeden biri oldu.
Türkiye için şaşırtan gerçek! Meğer konut fiyatları en çok Türkiye'de düşmüş

Pandemi dönemi sonrası dünya ülkelerinin genelinde konut fiyatları fırlamıştı. Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında yer alan Türkiye, mizahi olaylara da konu olmuştu. Türkiye'de ev almak giderek zorlaşırken dünya ülkeleri arasında zirveye yerleşen Türkiye'de de en çok konut fiyat artışı olan il de Ankara olarak listeye girmişti.

Türkiye ve Başkent Ankara'nın konut fiyatlarının en çok arttığı iller arasında yer almasıyla ilgili olarak pek çok araştırma ortaya konulurken bu kez şaşırtan bir sonuç açıklandı. Türkiye, konut fiyatının en çok düştüğü 3 ülkeden biri oldu.

TÜRKİYE, KONUT FİYATININ EN ÇOK DÜŞTÜĞÜ 3 ÜLKE ARASINDA YER ALDI

Dünya genelindeki merkez bankalarının çatı kuruluşu kabul edilen Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından yeni bir istatistik sonucu açıklandı. BIS tarafından açıklanan konut fiyatı istatistiklerinde Türkiye'nin ilk çeyrekte konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden birisi olduğu ifade edildi.

haber-gorsel-6.jpg

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) da üyesi olduğu İsviçre merkezli BIS'in verileri küresel konut fiyatlarının 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 1 düştüğünü kaydetti. Pandemi döneminde tırmanışa geçen konut fiyatları 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 3,1'i bulurken BIS'in verileri 2024'ün ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden biri Türkiye oldu. Türkiye'de ilk çeyrekte konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 8.9 düştüğü ifade edildi.