Türkiye İran sınırına örülen güvenlik duvarında sona gelindi

İran'dan Türkiye'ye yaşanan düzensiz göçleri engellemek adına sınıra inşa edilmeye başlanan güvenlik duvarında sona gelindi.
Türkiye İran sınırına örülen güvenlik duvarında sona gelindi

Düzensiz göçleri engellemek adına Türkiye-İran sınırına örülmeye başlanan güvenlik duvarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Termal kameralar, harekete duyarlı sensörler, insansız hava araçları ve gece görüşlü dürbünler başta olmak üzere güvenlik duvarlarında pek çok üst düzey teknoloji ile güvenlik duvarı sayesinde yasa dışı giriş faaliyetleri engelleniyor.

295 km sınır hattına sahip olan ve optik kuleler ile sürekli gözetim altında tutulan sınır bölgesine 164 km'lik güvenlik duvarı yapılması için ihale gerçekleştirilmişti. 7 yüklenici firmanın kazandığı ihale sonrasında başlayan çalışmalarda güvenlik duvarının 64 km'si tamamlanırken 283 kilometre de hendek kazıldı.

103 OPTİK KULEDEN 51 TANESİ TAMAMLANDI!

Sınırda haberleşme ve gözetleme amacı ile kullanılmak üzere yapımına karar verilen 103 optik kuleden ise bugüne kadara 51 tanesi tamamlandı. Geriye kalan 52 tanesine ise elektrik nakil hattı çekim işlemlerine devam edildiği açıklandı. Toplamda 220 adet olacağı açıklanan sınır kuleleri 72 lego ve 45 monoblok olarak planlanmıştı.

Bu kuleler sayesinde sınırda güvenlik sağlanırken 64 km olarak inşası tamamlanan güvenlik duvarının 55 km.'lik bölümüne ise 2 ya da 3 sıradan oluşan jiletli tel çekildiği belirtiliyor. Yapımı devam eden güvenlik duvarı hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "29 Ekim 2023 tarihi gelmeden özellikle uyuşturucu, terör, kaçakçılık konusunda yıllardan beri aktarım sağlanan sınırlarımızı hem biraz önce bahsettiğim bin 316 kilometresinin yapılabilir güvenlik duvarlarını tamamlamış olacağız" diyerek duvarların tamamının biteceği tarihi 29 Ekim 2023 olarak ilan edildi.