Türkiye Kentsel Dönüşümle Yeniden Yapılanıyor! Ankara'nın Çehresi Değişecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm verilerini açıkladı. Toplamda 825 bin yapının kentsel dönüşüme girdiği öğrenilirken, binlerce yapı için de süreç başladı.
Türkiye Kentsel Dönüşümle Yeniden Yapılanıyor! Ankara'nın Çehresi Değişecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamını günden güne genişletiyor. Bakanlığın öncülüğünde 10 yıldan bu zamana kadar idareler, kuruluşlar ve vatandaşların katılımıyla kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda riskli alan, rezerv yapı alanı, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı, yenileme alanı ve riskli yapılar belirleniyor.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm ile tam 825 bin riskli yapı yenileniyor.

7 MİLYON VATANDAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 59 ilde ilan edilen riskli alanlar olarak belirlenen alanlarda yaklaşık 767 bin bağımsız birimin inşaatı devam ediyor. Bakanlığı çalışmaları ile yaklaşık 1 milyon 700 bin bağımsız birimde yaşayan 7 milyon vatandaşın, can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşüm faaliyetlerinde kira yardımı ve faiz desteği de verildi.

Türkiye Kentsel Dönüşümle Yeniden Yapılanıyor! Ankara'nın Çehresi Değişecek

İSTANBUL'DA 96 BİN 480 KONUTUN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLADI

Bakanlık, İstanbul'da da kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 2023 yılı Vizyonu ve Eylem Planları doğrultusunda Türkiye'nin deprem durumu da göz önünde bulundurularak arz eden 1 milyon 500 bin bağımsız konutun yenilenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda İstanbul'da;

Kadıköy Fikirtepe'de 16 bin 150,

Esenler'de 60 bin,

Üsküdar, Ferah, Küplüce, Kandilli, Kirazlıtepe Mahallelerinde toplam 8 bin 810,

Güngören Tozkoparan'da 2 bin 100,

Kağıthane, Talatpaşa ve Yahya Kemal Mahallelerinde 1054,

Kartal'da 955,

Zeytinburnu'nda 1320,

Gaziosmanpaşa'da ise 6 bin 100 konut ve ticari bağımsız birimin kentsel dönüşümü başladı.

ANKARA KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞACAK

Ankara'nın çarpık kentleşmesini düzeltmek isteyen Bakanlık, Mamak, Karaağaç, Dutluk, Anayurt-Gülseren ve diğer mahallelerde toplam 10 bin 200, Altındağ, Cinderesi ve Aktaş'ta 1000, Elmadağ'da 400 olmak üzere toplam 11 bin 600 konut için kentsel dönüşüm düğmesine basıldı.