Türkiye Suriye'de 200 bin kalıcı konut inşa ediyor! Evler tek şartla Suriyelilere bedava verilecek!

Fırat Kalkanı bölgesinde Suriyeli sığınmacılar için inşa edilen konutlar yükselmeye devam ediyor. Suriyeli sığınmacılar dönmeyi kabul ederlerse konutlar 10 yıl oturma şartıyla bedelsiz olarak onlara verilecek.
Türkiye Suriye'de 200 bin kalıcı konut inşa ediyor! Evler tek şartla Suriyelilere bedava verilecek!

Türkiye’de büyük bir sorun haline gelen Suriyeli sığınmacılar meselesinin çözümü için çalışmalar devam ediyor. Suriyelilerin ülkelerine dönüşünü sağlamak için Türkiye gönüllük esası ile çalışacak bir sistemi adım adım kuruyor. Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde Türk askerinin operasyonları sonucunda oluşturulan güvenli bölgelerde Suriyeliler için yaşam alanları kurulmaya başlandı. Bu şekilde 518 bin Suriyelinin ülkelerine dönüşü sağlandı. Ancak bu sayı Türkiye’deki sorunu çözmek için yeterli değil.

TÜRKİYE 200 BİN KALICI KONUT İNŞA EDECEK!

Türkiye, Suriye’de 1 milyon kişinin yaşayabileceği 200 bin konut projesini başlattı. İçişleri Bakanlığı yönetiminde Cerablus, El-Bab ve Rasulayn’da bağışlardan elde edilen bütçelerle kalıcı konutlar inşa ediliyor.

Suriyeli sığınmacıların yaşayacakları kalıcı konutların projesinde tüm detaylar düşünüldü. Okul, hastane, ticari üniteler, tarımsal faaliyetlerin yapılabileceği alanlar en ince ayrıntısına kadar planlandı. Bölgenin coğrafyasına uygun bir şekilde 6.600 kalıcı konut için şu anda inşaat çalışmaları sürüyor.

10 YIL OTURMA ŞAARTI İLE SURİYELİLERE BEDAVA EV

Suriyelilerin geri dönüşlerini teşvik etmek için onlara bedava ev imkanı sağlanıyor. Türkiye’nin yaptığı kalıcı konutlar Suriyelilere herhangi bir bedel alınmadan tahsis edilecek. Suriyeli sığınmacılar bu evlere gidip yerleşerek oturmaya başlayacaklar. İlk başta kira ödemeden kiracı evlerde oturacak olan Suriyeliler bu evleri herhangi bir ücret almadan kendi isimlerine tescil ettirme hakkı da elde edebilecekler. Bunun tek şartı ise 10 yıl boyunca bu konutlarda oturuyor olmak olacak. 10 yıl sonunda aynı kişi evde oturuyorsa ev tamamen ona verilecek.

Türkiye Suriyelilerin geri dönüşlerini sağlamak için acil eylem planını da uygulamaya devam ediyor. Bu plan içerisinde ise briket evler büyük öneme sahipler. Bugüne kadar 62 bin adet briket ev yapıldı. Bölgede bulunan Suriyeliler güvenli ortam sağlanan bu evlere yerleştirildiler. Yıl sonuna kadar briket evlerin sayısı 100 bine çıkacak.