Türkiye'de Her 100 Konuttan 54 Tanesi DASK Sigortası ile Depreme Karşı Koruma Altında!

Türkiye'de yer alan konutları depreme karşı güvence altına almak için başlatılan DASK poliçesi uygulaması tüm hızı ile devam ediyor.
Türkiye'de Her 100 Konuttan 54 Tanesi DASK Sigortası ile Depreme Karşı Koruma Altında!

Türkiye'de yer alan konutları depreme karşı güvence altına almak için başlatılan DASK poliçesi uygulaması tüm hızı ile devam ediyor. Konutları koruma altına almak için başlatılan ve zorunlu hale getirilen DASK oranı yüzde 54 seviyesine ulaştı. Detaylar haberimizde..

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler özellikle de deprem riski bulunan şehirlerdeki DASK sigortası oranı verilerini açıkladı.



İSTANBUL'DA VE ELAZIĞ'DA YAŞANAN DEPREMLER SONRASI DASK ORANI YÜKSELDİ!



Konu hakkında açıklamada bulunan Mete Güler deprem riskinin yüksek olduğu şehirlerde son dönemde sigorta poliçesi oranının yükseldiğini dile getirdi.



Güler özellikle de İstanbul konusundaki rakamlara dikkat çerekek "İstanbul’daki konutların yüzde 67’si zorunlu deprem sigortasına sahip. Yüzde 33’lük kısmın halen zorunlu deprem sigortası bulunmamakta. İstanbul’daki poliçe adedi de 2,5 milyona ulaştı. Bu iyi bir oran ve daha da artmasını arzu ediyoruz" diyerek bu oranı arttırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.



Elazığ ve Malatya'da DASK sigortası yaptıran bina sayısının ise son derece düşük olduğunu belirten Güler bu oranın deprem sonrasında ise artmaya başladığını belirtti.



TÜRKİYE GENELİNDE 17 MİLYON 682 BİN KONUTTAN 9.5 MİLYON TANESİ DASK YAPTIRDI!



Ülke genelindeki verileri de değerlendiren Güler Türkiye genelinde toplam 17 milyon 682 bin konuttan 9,5 milyon tanesinin zorunlu deprem sigortası yaptırdığını belirtti.



Yani ülke genelinde her 100 konuttan 54 tanesi DASK sigortası yaptırdı. Söz konusu oranın özellikle de deprem riski yüksek olan şehirlerde arttırılması amaçlanıyor.



Emlak365.com