Türkiye'de konut yarışını Ruslar ve İranlılar kazandı!

Türkiye'de yabancıya konut satışında liderliği Ruslar ve İranlılar paylaşıyor. Antalya'da en çok bu iki ülke vatandaşları konut alıyor.
Türkiye'de konut yarışını Ruslar ve İranlılar kazandı!

2017 yılından 2021 yılına kadar Antalya'da yabancılara toplam 41 bin 715 adet konut satışı gerçekleştirildi. Yabancıya konut satışlarını değerlendiren Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Antalya'dan en fazla gayrimenkul satın alan ülkelerin Rusya, İran ve Almanya olduğunu söyledi.

Ruslar ve İranlılardan Türk konutlarına yoğun ilgi

Türkiye'nin gayrimenkul satışında İstanbul'da en fazla satış işlemi Antalya'da gerçekleştiriliyor. Antalya'da ikamet eden ve şirket kuran yabancı sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Özgün, Akdeniz turizm havzasının en önemli kentlerinden biri olduğunu, denizin yanı sıra kültür, gastronomi ve doğa turizminde de öne çıktığını söylüyor.

Özgün, Antalya'nın güzellikleri sayesinde uluslararası gayrimenkul yatırımcıları tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, 2017-2021 yılları arasında ülke genelinde yabancılara toplam 206 bin 768 adet konut satışı yapıldığını ve bunun yüzde 20,2'sinin Antalya'da satıldığını ifade etti.

5 yıl içerisinde Antalya'da 41 bin 715 adet konut satışı yapılırken bu konutlardan 7 bin 978'ini Ruslar, 4 bin 396'sını İranlılar, 2 bin 848'ini ise Almanlar satın aldı. Antalya'da en çok konut alan diğer ülkeler ise Kazakistan, Irak, Ukrayna, İsveç, Norveç, İngiltere ve Danimarka olarak sıralanıyor.

Avrupa vatandaşlarının Antalya'ya göstermiş oldukları yoğun ilgi, gayrimenkul temsilcileri tarafından olumlu bir gelişme olarak algılanıyor. Öte yandan pandemi sonrasında Antalya'ya yerleşen kişi sayısının arttığını belirten Özgün, son yıllarda öne çıkan dijital göçebelerin de kenti tercih etmeye başladığını aktardı.