Türkiye'de Konutlar Ve İnsanlar Depreme Hazırlıklı Mı? Son Yapılan Araştırmadan Çarpıcı Sonuçlar!

Aktif fay hatları üzerine kurulu olan Türkiye'nin bir deprem ülkesi olmasına rağmen depreme karşı hazırlıksız olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Türkiye'de Konutlar Ve İnsanlar Depreme Hazırlıklı Mı? Son Yapılan Araştırmadan Çarpıcı Sonuçlar!

Aktif fay hatları üzerine kurulu olan Türkiye'nin bir deprem ülkesi olmasına rağmen depreme karşı hazırlıksız olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Aksigorta tarafından yapılan “Olası Depreme Karşı Hazırlık Durumu” araştırması çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Elde edilen verilere göre ülke genelindeki her iki konuttan birisinin deprem sigortası bulunmuyor.

Fay hatları üzerine kurulu olan ve deprem gerçeği ile birlikte yaşamak zorunda kalan Türkiye'nin depreme gereğince önem verilmediği bir defa daha gözler önüne serildi. Sık sık depremle karşılaşan ve bu depremlerin bazen yıkıcı etkilerinin olmasına rağmen hem konutlar hem de insanlar depreme karşı hazırlıklı değiller.



DEPREME HAZIRLIKTA TÜRKİYE SINIFTA KALDI



Aksigorta tarafından yapılan “Olası Depreme Karşı Hazırlık Durumu” araştırmasına göre Türkiye'de her üç kişinin ikisinin deprem çantası bulunmuyor. Ayrıca her iki konuttan birisinin ise deprem sigortası yok.



ACİL TOPLANMA YERİ BİLİNMİYOR



Yapılan araştırmada çıkan çarpıcı sonuçlar dadece bu kadar değil. Buna göre Türkiye'de insanların sadece yüzde 35'i olası bir deprem anında acil toplanma yerinin varlığını biliyor. İnsanların çoğunluğu acil toplanma yerinin nereden olduğundan değil böyle bir uygulamadan haberleri bulunmuyor.



Türkiye'nin deprem gerçeğini kabul etmesi ve ona göre tedbir alması gerektiğini söyleyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Türkiye deprem nedeniyle çok acı tecrübeler elde etti. Ancak buna rağmen ne yazık ki gereken ihtimam gösterilmiyor. İnsanlarda bir deprem algısı oluşmuş değil. Çok düğşük bir bütçeyle oluşturulacak ve bir deprem yaşanması durumunda bir ailenin 72 saat hayatta kalmasını sağlayacak deprem çantasını üç kişinin ikisinde yok.” dedi.



Emlak365.com