Türkiye'ye Gelemeyen Yabancılar İnternetten 15 Milyon TL'lik Ev Aldılar

Corona Virüs gelişmeleri kapsamında Türkiye'ye gelemeyen yabancılar konut alımlarını internet üzerinden yaptılar.
Türkiye'ye Gelemeyen Yabancılar İnternetten 15 Milyon TL'lik Ev Aldılar

Corona Virüs gelişmeleri kapsamında Türkiye'ye gelemeyen yabancılar konut alımlarını internet üzerinden yaptılar. Yabancıların ev alımlarına ilişkin yapılan açıklamalarda Mart döneminde yabancıların internet üzerinden online satışlar ile 15 milyon TL'lik konut satın aldıkları açıklandı.

Türkiye'den ev almak isteyen yabancıları corona virüs salgını engelleyemedi.



Salgın sürecinde Türkiye'ye girişlerin yasak olması nedeniyle ülkeye giremeyen yabancılar evlerini online satın aldılar. Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yabancılara konut satışında oluşan son duruma dair ise açıklamalarda bulundular.



15 MİLYON TL'LİK KONUT SATIŞI YAPILDI



Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Mart ayında gerçekleşen konu satışlarına dair açıklamasında ilk olarak satışların genel durumunu ele aldı. Mart ayında salgın nedeniyle satışların durgunluk yaşadığını ifade eden Faruk Akbal, Nisan ayının son günlerinde bu düşüşün daha net hissedildiğini ifade etti.



Bu süreçte firmalar tarafından alınan önlemlere de değinen Akbal, çok sayıda firmanın internette satış modeli üzerine yeni çalışmalar yaptığını açıkladı. Yabancı müşteriler için VR gözlük ise gösterim, çeşitli uygulamalar ile görüntülü konuşma imkanıyla evleri tanıttıklarını açıklayan Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal bu süreçte yapmış oldukları satışları şu ifadeleri kullandı. "Bu sayede Türkiye'ye seyahat edemeyen yabancılara 3 haftada internet üzerinden 15 milyon liralık satış ve satış rezervasyonu yaptık. Yaklaşık 20 konut sattık."



Konuşmasının sonunda konut satışlarına dair değerlendirmelerine devam eden Faruk Akbal, Mart ayında salgına rağmen halen ilginin ve talebin devam ettiğini ifade etti. "Martta, herşeye rağmen ülkemize talebin devam ettiğini gördük. Yılın ikinci yarısında toparlanmanın hızlı olacağını düşünüyorum. Nitekim ilk çeyrekte yabancıya geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artışla yabancıya 11 bin adet konut sattık."



Emlak365.com