Türkiye'yi Güvenli Liman Gören Ruslar ve Ukraynalılar Konut Satışında Rekoru Getirecek!

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken savaştan kaçarak güvenli bir yerde yaşamak isteyen Rus ve Ukraynalılar Türkiye'den konut satın almaya başladı. Uzmanlar, konut satışında rekor bekliyor.
Türkiye'yi Güvenli Liman Gören Ruslar ve Ukraynalılar Konut Satışında Rekoru Getirecek!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukraynalı ve Rus vatandaşları ülkelerinden ayrılarak yeni bir hayat kurmak istiyor. Savaş ortamından ayrılarak güvenli bir yere geçmek isteyen bu kişiler, Türkiye'yi güvenli liman olarak gördükleri için ülkemize rağbet ediyor.

İki ülke arasındaki savaş her açıdan olumsuz etkiler barındırsa da, Türkiye'de yabancılara konut satışına önemli katkıları olacak. AREMAS Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Başkanı Vedat Arslan, bu yıl toplam 70 bin konut satışı yapmayı ve bu satışlardan 10 milyar dolarlık gelir elde ederek rekor kırmayı amaçladıklarını söyledi.

SAVAŞTAN KAÇANLAR ANTALYA'DAN EV ALMAYA BAŞLADI

Batı'nın uyguladığı yaptırımlar nedeniyle köşeye sıkışan Rus halkı, yönünü Türkiye'ye çevirerek Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden konut alımı yapıyorlar. Para transferi sorununu çözebilen zengin aileler, yatırımlarını Antalya ve Alanya'ya yaparak paralarını korumaya çalışıyor.

Ayrıca Türkiye'de yabancıya konut satışlarında üçüncü sırada Rus vatandaşları yer alıyor. Normal şartlarda da Türkiye'ye yatırım yapan Rusların bu savaş nedeniyle yatırımlarına daha da hız vereceği ve konut alımında birinci sıraya yerleşmesi bekleniyor. Öyle ki Ruslara yapılan konut satışları Şubat ayında bir önceli yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında arttı.

İLERLEYEN GÜNLERDE SATIŞLAR DAHA DA ARTABİLİR

Yabancıya konut satışında ilk üç sırada İran, Irak ve Rusya yer alıyor. İranlı ve Iraklı kişiler genellikle Türkiye'den vatandaşlık alabilmek için gayrimenkul satın almayı tercih ediyor. Rusya ise daha çok yatırım ve tatil amaçlı alım yapıyordu. Ancak savaş nedeniyle artık sadece yatırım için değil Türkiye'de kalıcı olarak yaşamak için gayrimenkul satın alıyorlar.