Türkler Konut Yatırımı İçin Miami'yi Seçti! Emlak Uzmanları Nedenlerini Açıkladı

ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarının konut yatırımında ilk tercihi Miami oluyor. ABD'nin gözde yerlerinden biri olan Miami'nin tercih edilme nedenlerini emlak uzmanları anlattı.
Türkler Konut Yatırımı İçin Miami'yi Seçti! Emlak Uzmanları Nedenlerini Açıkladı

Türkiye, yabancı yatırımcılar için adeta konut cenneti olurken Türkler de yurt dışında ev sahibi olmak için yoğun çaba gösteriyor. Türkiye'den uzaklaşarak yabancı ülkelerde yaşayan vatandaşlar, buralardan ev satın alarak hem kalıcılıklarını artırıyor hem de kira ödeme derdinden kurtuluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türklerin ise ilk tercihi Miami oluyor.

TÜRKLERİN İLK TERCİHİ MİAMİ

ABD'nin en bilindik emlak uzmanları Giovanna Guzman ve Cengiz Bayırlı, Türk vatandaşlarının neden Miami'ye bu kadar ilgi gösterdiğini anlattı. ABD'nin en gözde yerlerinden biri olan Miami'nin her geçen gün geliştiği belirtilirken, buranın güzel ve güneşli havasının ilk tercih nedeni olduğunu, fiyatların ise piyasaya göre oldukça kârlı olduğu ifade ediliyor.

Ülkedeki yüksek enflasyon nedeniyle son bir yılda metrekare fiyatlarının 1000 dolardan 3 bin dolara yükseldiği ve kiraların da ikiye katlandığını belirten emlak uzmanları. Miami'de eyalet vergisinin olmamasının da buranın tercih edilme nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Türkler Konut Yatırımı İçin Miami'yi Seçti! Emlak Uzmanları Nedenlerini Açıkladı

TÜRKLER MİAMİ'YE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYOR

Emlak uzmanı Cengiz Bayırlı ise Miami'de şu an devam eden 35 proje olduğunu, konut fiyatlarının da hızla arttığını ancak projeler bittiğinde rakamların daha da katlanacak olması nedeniyle Türk yatırımcılarının projeye ilgi gösterdiğini ifade etti. Türk yatırımcıların dolar getirisi istedikleri için yönlerini Amerika'ya çevirdiğinin altını çizen Bayırlı, aynı zamanda 500 bin dolarlık bir daire için Mortage alınabildiğini de hatırlattı.

Vize zorunluluğunun bulunmadığı bölgede, 500 bin dolarlık daireye 250 bin dolar ödeyip geri kalan tutar için Mortage kullanılmasına imkan tanınıyor. Daireler günlük ya da aylık kiraya verilebiliyor ve bundan da aylık en az 3 bin dolar ila 7 bin dolar arasında kâr elde edilebiliyor.

GÜVENLİ İNŞAAT SİSTEMİ HAKİM

Miami'de güvenlik sorunu yaşanmadığının altını çizen emlak uzmanları, konut satın almak için paranın en fazla yüzde 50'sinin 2-3 yıl içinde ödendiğini, aralarda ödeme olmadan 6 aylık ya da 1 yıllık periyodlarla ödeme yapıldığını belirttiler. Ayrıca söz konusu para, tapu dairesinin yediemin hesabına gidiyor ve inşaat sahibi daireyi bitirdikten sonra alıcı görüyor ve eğer onaylarsan tapu dairesindeki para inşaat sahibine veriliyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com