Türklere Ev Vermeyenlere, Yabancı Kiracı Arayan Ev Sahiplerine Kötü Haber! Hapis Cezası Alabilirsiniz

Son dönemde artan kiralık ev kıtlığı büyük bir kaos haline dönmüştü. Özellikle de kiralık evlerde yabancıya kiralık başlıkları sıklıkla görülürken ev sahiplerine uyarı geldi.
Türklere Ev Vermeyenlere, Yabancı Kiracı Arayan Ev Sahiplerine Kötü Haber! Hapis Cezası Alabilirsiniz

Dünyada yaşanan barınma krizi Türkiye'ye de sıçrarken özellikle de kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş ve boş kiralık ev bulmanın zorlaşması ile pek çok kişi mağduriyet yaşamıştı. Özellikle de 2021 senesinde üniversitelerde yüz yüze eğitime dönüş yapılması ve kaldırılan pandemi yasakları ile düğünlerin tekrar başlaması nedeniyle konuta yoğun talep artışı yaşanmıştı.

Korona virüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçiş yapıldığı dönemde kiralık evlerini boşaltarak baba ocağına dönen üniversite öğrencileri yüz yüze eğitime dönüş yapılması ile boşalttıkları evlerini bulamamıştı. Pek çok boş kiralık evi Türkiye'ye göçen mülteciler tutarken aynı dönemde konut üretiminin azalması da kiralık ev krizini körüklemişti.

İLANA YABANCIYA KİRALIK, TÜRKLER ARAMASIN YAZAN EV SAHİPLERİ YANDI!

Son dönemde kiralık ev ilanlarında yazılan "yabancılara kiralık", "Türkler aramasın" gibi ifadeler büyük eleştirilere neden oluyordu. Konuyu köşesine taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör bunun suç olduğunu belirterek ev sahiplerini uyardı.

Türk Ceza Kanunu'nun 122/d fıkrasında yer alan "Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle; bir kişiye kamuya arz edilmiş olan bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya kiraya verilmesini, bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını, bir kişinin işe alınmasını, bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını, engelleyen kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" ifadesini hatırlatan Güngör ev sahiplerine bu yaptıklarının bir suç olduğunu söyledi.

İlgili kanun maddesi gereğince hak ihlali yapan ev sahiplerine 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceği belirtiliyor.

Emlak365.com