Ucuz kiralık daireler devletten! Milli Emlak ve Belediyelerden boş lojmanları kiraya çıkardı! İşte aylık bedeller

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İl Müdürlükleri ile Belediye Başkanlıkları tarafından yayımlanan ilanlar ile lojmanlar aylık çok ucuz fiyatlara kiralanacak. Listede yer alan iller ve aylık fiyatlar..
Ucuz kiralık daireler devletten! Milli Emlak ve Belediyelerden boş lojmanları kiraya çıkardı! İşte aylık bedeller

Kiralık daire fiyatlarının çok yüksek rakamlara çıkması vatandaşların ek seçeneklere yönelmesine neden oldu. Birçok şehirde ev arayanlar geçen seneye göre yüzde 100'ü aşan zamlar ile karşı karşıyalar. Bu durumda en uygun daireyi bulmak için arayışta olan vatandaşlar için kamu kurumlarından bazı ilanlar geldi. Kurumlar kendileirne ait olan ancak satılmak istenmeyen lojmanları, boş kamu konutlarını kiralayacaklarını duyurdular. İşte o kamu konutlarına dair listeler.

BOŞ KAMU KONUTLARI KİRALANACAK

Haziran ayının ikinci haftasının başında 4 adet şehirde kiralık lojman ilanı var. Denizli, Hatay, Edirne ve Balıkesir'de 3 belediye başkanlığı ve bir de vakıflar genel müdürlüğüne ait duyuru kapsamında çok sayıda daire kiralanacak. Bu iller için yayımlanan duyurularda sadece kamu konutları bulunmuyor. Dükkanlar, işyerleri, tarım arazileri ve arsalar da kiralanmak üzere ihaleye çıkarılıyor.

İl İl Kiralık Konut Listesi

Denizli Pamukkale Belediye Başkanlığı toplam 10 adet gayrimenkulün kiralanması için 22 Haziran'da ihale düzenleyecek.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise dükkan, arazi, ev ve bahçeden oluşan 43 gayrimenkulü kiraya verecek. İhale tarihi 15 Haziran.

Edirne Yenimuhacir Belediye Başkanlığı ise 4 adet deniz dinlenme evini ihaleyle kiralayacak. 9 Haziran'da açık artırma düzenlenecek.

Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanlığı ise 7 Haziran'da gerçekleştireceği ihale ile 54 adet gayrimenkul kiralayacak.

AYLIK KİRA BEDELLERİNİ MERAL EDENLER İÇİN

Yukarıda listede yer alan dairelerin kiralık bedellerini merak edenler için; Pamukkale Belediyesi aylık 475 TL ve 265 TL bedelle ev kiralayacak. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda ise aylık 900 TL ve 2000 TL bedelle konutlara kiralanacak. Ayvalık Belediyesi tarafından 54 adet taşınmazın kiralanması işi için düzenlenecek ihalede ise daireler aylık 1500 TL gibi rakamlarla kiralanacak.

LOJMAN KİRALAMASI NASIL YAPILIR?

Lojman kiralayacak olanlar ilanı yayımlayan kurumu ziyaret edecekler. İhaleyi düzenleyecek olan emlak veya ihale birimine gidecek olan vatandaşlar kurumdan ihale dosyasını alacaklar. İhale dosyasında başvuru evrakları ve ödenmesi gereken geçici bir teminat ücretine dair bilgiler yer alacak. Bu bilgiler kapsamında ihaleye başvuru yapılıp katılım sağlanacak. Daha sonra kurumun belirlediği süre ile sözleşme imzalanacak.