Ulaştırma Bakanı Açıkladı: İstanbul'da 2023 Yılına Kadar Açılacak 7 Yeni Metro Hattı Belli Oldu!

İstanbul'da metro piyangosu vuracak yeni ilçeler belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul'da 2023 yılına kadar 7 yeni metro hattı açılacağını açıkladı.
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: İstanbul'da 2023 Yılına Kadar Açılacak 7 Yeni Metro Hattı Belli Oldu!

İstanbul'da artan nüfus ile beraber ulaşım sorunu her geçen gün artmaya devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilen metro projelerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Bakanlık bünyesinde çok sayıda metro hattında inşaatlar sürerken konu hakkında son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında bakanlık bünyesinde 7 metro hattında çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. İstanbul'da yapımı devam eden yeni metro hatları hakkında bilgi veren Bakan Karaismailoğlu 60 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.

İSTANBUL'DA METRO PİYANGOSU VURACAK İLÇELER! YENİ YAPILAN METRO HATLARI HANGİLERİ?

İstanbul'da metro hatları ulaşımdaki sorunun çözülmesi adına büyük önem taşırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konu hakkında yaptığı açıklamasında Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi, Halkalı-Havalimanı, Gayrettepe-Kağıthane-Havalimanı, Kazlıçeşme-Sirkeci hattı, Altunizade-Çamlıca Hattı ve Kadıköy-Kartal Hattı'nda Sabiha Gökçen bağlantısı üzerinde çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Ulaştırma Bakanı Açıkladı: İstanbul'da 2023 Yılına Kadar Açılacak 7 Yeni Metro Hattı Belli Oldu!

Toplam 60 milyar liralık bir yatırım ile yeni metro hatları üzerindeki çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu önümüzdeki aylardan itibaren yeni metro hatlarını bir bir açmaya başlayacaklarını belirterek 2023 senesinin sonuna kadar 103 km uzunluğa sahip olan 7 yeni metro hattını tamamlayacaklarını söyledi.

TÜRKİYEKART İSTANBULKARTA ENTEGRE OLACAK MI?

Tüm Türkiye genelinde tek bir kartla tüm toplu ulaşım araçlarının kullanımını sağlamak adına üretilen Türkiye Kart uygulaması hakkında da açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulkart'ın da sisteme dahil edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vatandaşların ödemelerini konforlu bir şekilde yaparak seyahat etmelerini sağlamak adına çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu İstanbul'da ki yeni metro hatları için de 7 hatta müjdeli haberi vermiş oldu.

İstanbul'da son dönemde yeniden artan yoğun göç ve nüfus ile beraber ulaşım sorunu büyük bir sıkıntıya yol açarken artan araç sayısı da bu sorunu körüklemişti. Trafik sorunun kesin çözümü için yeni metro hatları ve metrobüs hatları üzerinde çalışmalar başlarken yeni hatlardan bazılarının yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenmişti.