Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kanal İstanbul neden yapılıyor?

İktidar ile muhalefetin son dönemde sık sık karşı karşıya gelmesine neden olan Kanal İstanbul projesi hakkında son dakika açıklaması Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı.
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Kanal İstanbul neden yapılıyor?

Planlarının iptal edilmesi nedeniyle gündeme gelen Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Bakan Karaismailoğlu 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı için Poyrazköy Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen açılış törenine katıldı. 

Burada düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, son dönemde Kanal İstanbul projesinde yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Kanal İstanbul projesinin bir zorunluluk olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu bu projenin hayatına geçirilmesi gerektiğini savundu. 

KANAL İSTANBUL NEDEN YAPILIYOR?

Bakan Karaismailoğlu yaptığı konuşmasında İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısının her geçen gün arttığını belirterek "Özellikle 40 bin civarındaki geminin geçiş yaptığı çok önemli güzergahlardan birisi. Bu önemli trafik yoğunluğunun olduğu bölgede balıkçılarımız da önemli bir işlevi yerine getiriyorlar. Tabii Kanal İstanbul'un planlaması aslında buradaki bu ihtiyaçlarından doğan bir planlama. O yüzden hem bu küresel lojistik, ticaret hacimlerinin artması hem Marmara Denizi'nde, Karadeniz'deki bekleme sürelerinin azaltılması, İstanbul Boğazı'nın yükünün hafiflemesi gerekiyor"' diyerek projenin bu amaca hizmet edeceğini söyledi. 

Bakan Karaismailoğlu en kısa sürede Kanal İstanbul projesinin yapılması için gereken tüm adımları atmaya devam edeceklerini söyledi. Projenin son derece büyük olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bu nedenle projenin etaplar halinde yapıldığını ve önceliği ulaşım yollarına verdiklerini dile getirdi. Altyapı projeleri ve ihale tarihi için ise ne yazık ki beklenen resmi açıklama gelmedi.