Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Yap İşlet Devret Modeli İle Devlet Kredi İle Ev Almış Gibi Mega Proje Yapıyor!

Garanti ödemeleri ile muhalefet tarafından eleştirilen yap işlet devret projeleri hakkında açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu tarafından yapıldı.
Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Yap İşlet Devret Modeli İle Devlet Kredi İle Ev Almış Gibi Mega Proje Yapıyor!

Muhalefetin sık sık garanti ödeme verilmesi nedeni ile zarar ettiği eleştirilerine hedef olan Yap İşlet Devret YİD modeli ile yapılan projeler hakkında son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Bakan Karaismailoğlu yapmış olduğu açıklamasında YİD projelerinde bir hesap hatası olmadığını dile getirdi.

Özellikle de otoyolu ve köprülerde geçiş garantisi verilmesi nedeni ile devletin milyonlarca liralık zarara uğratıldığı iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu bu eleştirilere yanıt vererek yüzde 90'a varan hesap hataları olduğu iddialarını bir kere daha yalanladı.

YAP İŞLET DEVRET VE KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ KOİ PROJELERİ İLE BÜTÇEYE YÜK OLMADAN MEGA PROJELER YAPILIYOR!

Devletin Yap İşlet Devret projeleri ile kasasına yük getirmeden dev projeleri hayata geçirdiğini belirten Bakan Karaismailoğlu “kredi ile ev almış gibi taksit ödemesi yapıldığını” belirterek Antalya Havalimanı işletme hakkıyla ilgili 2 milyar 138 milyon dolarlık tutarın hesaplara bu ay sonu itibari ile geçeceğini dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Açıkladı: Yap İşlet Devret Modeli İle Devlet Kredi İle Ev Almış Gibi Mega Proje Yapıyor!

ANKARA- İZMİR YHT HIZLI TREN PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK, AÇILACAK?

Ankara ve İzmir arasındaki ulaşım süresini kısaltacak ve ulaşımda büyük konfor sağlayacak olan hızlı tren hattı hakkında da açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu "Manisa, Salihli, Eşme Uyak arasında devam ediyor. Afyon-Polatlı ihale edilmişti, bütün eksiklikleri yeniden ihale ettik, yer teslimini yaptık" diyerek iki şehir arasında YHT seferleri ile yolcu taşımasına 2024 yıl sonunda başlayabileceklerini dile getirdi.

Gaziantep YHT projesinde son durum hakkında da açıklama yapan Bakan Karaismailoğlu bu hattında da 2024 senesinde biteceğini, Çerkezköy-Kapıkule hattının 2024, Çerkezköy-Halkalı hattının ise bitim tarihi 2025 yılı olarak ilan edildi.