Ulaştırma Bakanı Müjdeyi Verdi: İstanbul'da 3 İlçeye Daha Büyük Metro Piyangosu Vuracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul'da yeni açılacak metro hatları projeleri ve devam eden inşaatlarda son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.
Ulaştırma Bakanı Müjdeyi Verdi: İstanbul'da 3 İlçeye Daha Büyük Metro Piyangosu Vuracak!

Türkiye'nin kalbi, mega şehir İstanbul'da yaşanan ulaşım sorunu artan nüfusla her geçen gün biraz daha etkisini arttırırken metro projeleri süreçte öne çıkmıştı. Trafik sorununu çözmek ve ulaşımda vatandaşları rahatlatmak amacı ile yeni metro hatları devreye alınırken bazı projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bazı projeleri ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan metro projeleri hakkında son durumu ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı. Bakan Karaismailoğlu tünel kazıları tamamlanan Bakırköy-Kirazlı metro hattı projesi için düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu.

BAKIRKÖY - KİRAZLI METRO SON DURUM!

Bakanlığın İstanbul'da pek çok noktada metro çalışmalarına tüm hızı ile devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu düzenlenen törende yapmış olduğu konuşmasında "Yaz sonuna kadar Pendik - Sabiha Gökçen, Başakşehir - Kayaşehir ve Kağıthane - İstanbul Havalimanı hatlarını açacağız" diyerek 3 metro hattının bu yaz sonuna kadar hizmete alınacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Müjdeyi Verdi: İstanbul'da 3 İlçeye Daha Büyük Metro Piyangosu Vuracak!

BAŞAKŞEHİR KAYAŞEHİR METRO HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

Başakşehir - Kayaşehir metrosu hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu açılış tarihi için yaz sonunu işaret etti. Ulaştırma Bakanı, bu hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmadığı için 2 sene önce devraldıklarını belirterek, bu hatta günde 1 milyon İstanbullunun seyahat etmesini beklediklerini dile getirdi. Metro hattı devreye girdiği anda Kayaşehir - Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakikaya düşürülmüş olacak.

Emlak365.com