Ulaştırma Bakanlığı tarih verdi: Ankara-Niğde Otoyolu Kırşehir bağlantı yolu açılıyor!

Yap işlet devret modeli ile hayata geçirilen Ankara-Niğde Otoyolu Projesi kapsamında, Kırşehir Bağlantı Yolu Km: 29+580-34+590,56 arası ulaşıma açılıyor. İşte Kırşehir bağlantı yolunun trafiğe açılacağı tarih!
Ulaştırma Bakanlığı tarih verdi: Ankara-Niğde Otoyolu Kırşehir bağlantı yolu açılıyor!

Türkiye'nin yap işlet devret projeleri arasında yer alan Ankara Niğde Otoyolu bölümler halinde ulaşıma açılmaya devam ediyor. Ulaşımda büyük kolaylık sağlayan ve güzergahında bulunan yerleşim yerlerinin emlak piyasasında büyük değerlenmeye neden olan dev otoyolu projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. 

Yapımı tamamlanan otoyolun belirli bölümleri kademeli olarak hizmete açılmaya devam ederken 18 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni duyuru ile Kırşehir Bağlantı yolunun belirlenen bölümlerinin ulaşıma açılacağı ilan edildi. İşte o açıklama... 

KIRŞEHİR BAĞLANTI YOLU ULAŞIMA AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 18 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan duyuruda "Ankara-Niğde Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli İle Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi’nde, Kırşehir Bağlantı Yolu Km: 29+580-34+590,56 arası kesiminin Erişme Kontrollü Karayolu olarak, 6001 Sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Hizmetleri Hakkındaki Kanunun 15. Maddesi gereğince trafiğe açılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylanmıştır" ifadelerine yer verilerek Kırşehir Bağlantı yolunun ulaşıma açılacağını duyurdu. 

Ulaştırma Bakanlığı tarih verdi: Ankara-Niğde Otoyolu Kırşehir bağlantı yolu açılıyor!

Yapılan açıklamada Ankara Niğde Otoyolu üzerinden ulaşım hizmeti alacak kişiler için Kırşehir Bağlantı yolunun 18 Ağustos 2022 tarihinde saat 00:01 itibari ile ulaşıma açıldığı duyuruldu. Araç sürücüleri artık otoyolun bu bölümünü de kullanabilecekler. 

ANKARA NİĞDE OTOYOLU ÜCRETİ 2022 NE KADAR, KAÇ TL?

Otoyol geçiş ücretleri 2022 listesine göre Ankara Niğde otoyolu geçiş ücreti 138,50 TL olarak uygulanacak.