Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Tokat Havalimanı'nın Açılış Tarihini Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Tokat Havalimanı'nda incelemelerde bulunarak bu proje ile alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı.
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Tokat Havalimanı'nın Açılış Tarihini Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Tokat Havalimanı'nda incelemelerde bulunarak bu proje ile alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. Bakan Karaismailoğlu Tokat Havalimanı'nın 2021 yılının başlarında hizmete açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat'a giderek bakanlık projelerini yerinde inceledi. Yapımı süren Tokat Havalimanı'na da giden Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı açıklamalarla proje hakkında önemli açıklamalar yaptı.



TOKAT HAVALİMANI İNŞAATI SÜRÜYOR



DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin'in de eşlik ettiği ziyarette Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye'nin vizyonuna uygun olarak geliştirilen projelerin yapımına hızla devam ediyoruz. Bugün Tokat Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunduk. Pistlerin modern bir sistemde yapılması için çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 2 ay içerisinde pist ile ilgili olarak tüm çalışmalar sonlandırılacak. Terminal binasında da kaba işlemleri bitiridik ve şimdi ince işlemler yapılarak onu da hazır hale getireceğiz.” dedi.



TOKAT HAVALİMANI 2021'DE AÇILACAK



Tokat Havalimanı'nın açılış tarihi ile alakalı olarak de bilgi veren Bakan Adil Karaismailoğlu, “2021 yılının başlarında Allah'ın izniyle Tokat Havalimanı'na uçaklar inmeye başlayacak. Tokatlıları bu şekilde dünya ile bululturacağız. Bu güzide şehrimize yakışacak bir havalimanı ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.



TOKAT KARADENİZ'E KONFORLU BİR YOLLA BAĞLANACAK



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat ziyareti sırasında Tokat – Niksar karayolu inşaatında da incelemelerde bulunarak, “Tokat-Niksar karayolunda çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. 2X2 duble yol sisteminde yapılan bir kısmı bitirerek trafiğe açtık. Kalan kısımlar ile alakalı olarak planlamalarımız devam ediyor. Biz bu yolu bir an önce bitirip Tokat'ı Karadeniz'e modern ve konforlu bir yolla bağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.



Türkiye'den dış hatlarla ile alakalı olarak gerçekleştirilen uçuşlarla alakalı olarak da bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Şu anda 15 ülkeye Türkiye'den uçuş yapılabiliyor. 100'ün üzerinde ülkeyle de görüşmelerimiz devam ediyor. Koronavirüse karşı bir risk görmediğimiz ülkelerle de uçuş trafiğini başlatmayı düşünüyoruz.” dedi.



Emlak365.com