Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel İdare Binası Yıkım İhalesi İptal Edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel İdare Binasının Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkım İşi ihalesini iptal etti.
Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel İdare Binası Yıkım İhalesi İptal Edildi!

Ankara'nın simge yapıları arasında yer alan Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel İdare Binası yürütülen Ulus Kent Meydanı Projesi kapsamında kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilerek yıkım kararı alınmıştı. Her iki binanın da yıkımı için Ankara Büyükşehir Belediyesi hurda karşılığı yıkım ihalesi düzenlemişti.

Düzenlenen ihalenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baki Kerimoğlu 21 Haziran 2020 tarihinde yapmış olduğu açıklama ile ihaleye toplam 56 firmanın teklif verdiğini açıklamıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın vermiş olduğu talimat ile ihale tüm ihalelerde olduğu gibi ABB TV ve Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayımlanmıştı.

ULUS 100. YIL ÇARŞISI NE ZAMAN YIKILACAK?

Ankaralıların yakından takip ettikleri Ulus Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesi çalışmasının en önemli ayaklarından birini oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel İdare Binasının yıkım işi ihalesi alınan karar ile iptal edildi. 15 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ilanda ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

Ulus 100. Yıl Çarşısı ve Ankara Eski Özel İdare Binası Yıkım İhalesi İptal Edildi!

İhalenin neden iptal edildi yönünde bir açıklama yapılmazken o dönemde 699 bin 547 lira muhammen bedel biçilen ihaleyi 2 milyon 150 bin liralık en yüksek teklifi veren Dedeli Yapı Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazanmıştı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi başta olmak üzere pek çok sosyal dernek yıkıma karşı çıkmıştı. Sürecin nasıl ilerleyeceği ve çarşının yıkılıp yıkılmayacağı ise merak konusu oldu.