Uluslararası Şeffaflık Örgütü Şehir Hastaneleri Raporunda Çarpıcı Detaylara Yer Verdi! Şehir Hastaneleri Bataklık Üzerine Mi Kuruldu?

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken bu süreçte Şehir Hastaneleri için uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından bir rapor hazırlandı.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü Şehir Hastaneleri Raporunda Çarpıcı Detaylara Yer Verdi! Şehir Hastaneleri Bataklık Üzerine Mi Kuruldu?

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken bu süreçte Şehir Hastaneleri için uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından bir rapor hazırlandı. Bu raporda yer alan arazi bilgilerinin oldukça çarpıcı olduğu belirtildi.

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından çok konuşulan ve aynı zamanda çok tartışılan şehir hastaneleri hakkında bir inceleme başlatıldı. Bu incelemenin tamamlanmasının ardından merakla beklenen rapor yayınlandı. Raporda oldukça çarpıcı detayların yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.



2020 raporu çerçevesinde bazı şehir hastanelerinin bataklık üzerine yapıldığı ve bazı şehir hastanelerinin ise hava kirliliğinin en yoğun olduğu bölgelerde yapıldığı ifade edildi. Bu durumda raporda yer alan bilgilerin kısa süre içerisinde çeşitli tartışmalara neden olması bekleniyor.



Yanlış Yapılanma Maliyetleri Yükseltti



Hayata geçirilen raporun ardından şehir hastanelerinin maliyetlerinin oldukça yüksek olduğu ifade edildi. Analizler sonucunda klasik kamu ihaleleri ile karşılaştırma yapıldığı zaman tam 173 kat daha maliyetli olduğu belirlendi. Bunun üzerine yapılan hesaplamalar sonucunda İngiltere’de maliyetlerin en fazla 3 katına kadar çıkabildiği tespit edilmişti.



Kayseri Şehir Hastanesi için yapılan incelemelerin ardından 3.5 yıllık kirasına bakıldığı zaman sabit yatırım tutarının karşılanabildiği belirtildi.



Yapılan araştırmaların derinleştirilmesinin ardından Kayseri Şehir Hastanesi’nin arazisinde ilginç bir bilgiye erişti. Arazinin bir kısmının bataklık üzerine kurulu olduğu ve bir kısmının ise şahıslara ait olduğu belirlendi.



Elazığ Şehir Hastanesi araştırmaları sonucunda ise arazinin bir kısmının şehitlik arazisi olduğu belirlendi. Bir kısmının ise sit alanı olduğu ifade edildi. Konya’da ise ülkenin ilk tohum geliştirme arazisi üzerine bir şehir hastanesinin inşa edilmesi amaçlanıyordu ancak sonrasında yapılan bazı şikayetler ve itirazlar sonucunda bu projenin iptal edildiği belirtildi. İptal edilen proje sonrasında bir mezbaha ile otoyol arazisi arasına inşa edilmiş oldu. Bu durum kısa süre içerisinde çeşitli tartışmalara neden oldu.



Şehir Hastanelerinin sözleşmeleri bu süreç içerisinde kira bedelleri ile birlikte kamuoyu ile paylaşılmıyor. Bu durum ise kısa sürede tartışmalara neden olmuştu.



emlak365.com