Üniversite Öğrencilerine Barınma Hizmeti Verilecek Mi? Kanun Teklifi Meclis'e Sunuldu

TBMM'ye 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sunuldu. Teklif ile üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne yönelik adım atıldı.
Üniversite Öğrencilerine Barınma Hizmeti Verilecek Mi? Kanun Teklifi Meclis'e Sunuldu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Panal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu.

Teklifte ülkemizde üniversite öğrencilerinin birçok sorunu olduğu, henüz üniversiteye başlamadan karşılaştıkları en büyük sorunun barınma sorunu olduğu belirtildi. Memleketlerinden okullarının bulunduğu şehre taşınmak ve yerleşmek durumunda kalan birçok öğrencinin devlet yurtlarında yer bulamaması, özel yurt ve konutlarda yaşamlarını sürdürecek bütçelerinin bulunmaması konusuna dikkat çekildi.

Üniversite Öğrencilerine Barınma Hizmeti Verilecek Mi? Kanun Teklifi Meclis'e Sunuldu

'' ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BARINAMAYIP, OKULU BIRAKIYOR ''

Üniversitelerin kontenjan sayılarının artması, bunun beraberinde öğrenci sayısının da artmasıyla devlet yurtlarının barınma için yetersiz kaldığının altını çizen Milletvekili Mahmut Panal, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin mecburen özel yurtlara ya da kiralık evlere yöneldiğini ifade etti. Ancak özel yurt ve kiralık evlere yapılan zamlar nedeniyle geliri olmayan öğrencilerin maddi zorluklar çektiği ve sırf barınma sorunu yüzünden okullarını bırakan birçok öğrenci olduğu belirtildi.

Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamakla ilgili gerekli önlemleri alma yükümlülüğü düzenlendiğini anımsatan Panal, bu kanun teklifi ile birlikte öğrencilerin barınma sorunu yaşamaması için Yükseköğretim Kurumu'na kayıtlı öğrencilerin tamamına barınma hizmeti sağlanabilmesi adına ek yurtların yapılması ve yeni üniversiteler kurulması durumunda buraya kayıt yapıta öğrenci sayısının tamamının barınma hizmetinin temin edilmesi sağlanmasının amaçlandığı aktarıldı.

Üniversite Öğrencilerine Barınma Hizmeti Verilecek Mi? Kanun Teklifi Meclis'e Sunuldu

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BARINMA HİZMETİ SAĞLANACAK MI?

Kanun teklifinin Meclis'e sunulmasının ardından üniversite öğrencilerini heyecan kapladı. Uzun süredir yüksek kira ve özel yurt ücretleri nedeniyle ekonomik açıdan zorluk yaşayan öğrenciler, kanun teklifi ile umutlandı. Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde kurulacak bir üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenci sayısının tamamına barınma hizmetinin sağlanması söz konusu olabilecek.