Ünlü ekonomist duyurdu 2.el ev alanlara 0.69 konut kredisi verilecek ev fiyatları o tarihte uçacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklama ile orta gelir grubu kampanyasına ikinci el konutları da dahil edeceklerini duyurmuştu. Peki, konut fiyatları nasıl etkilenecek?
Ünlü ekonomist duyurdu 2.el ev alanlara 0.69 konut kredisi verilecek ev fiyatları o tarihte uçacak!

Bugün Antalya'da yaşanan yangınlar nedeni ile devletin TOKİ eli ile yaptığı konutları teslim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum yaptığı açıklamalarda devletin yaraları sarmaya devam ettiğini belirtirken ayrıca yeni başlatılan konut kampanyası hakkında da soruları yanıtladı. 

Bakan Kurum yaptığı açıklamasında orta gelir konut kampanyası için çalışmaların sürdüğünü belirterek Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmada kapsamın genişletileceğini dile getirmişti. Bakan Kurum yaptığı açıklamasında ikinci el konutların da kampanyaya dahil edilebileceğini dile getirmişti. 

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI İÇİN İKİNCİ EL KONUT MÜJDESİ GELDİ! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" diyerek kampanyaya ikinci el konutları da dahil edeceklerini dile getirmişti. Sıfır konut fiyatlarının çok pahalı olması nedeni ile alım yapamayan vatandaşlar daha ucuz olan ikinci konut fiyatlarına da aynı hakkın verilmesini memnuniyetle karşılamıştı. 

YENİ KONUT KAMPANYASI KONUT FİYATLARINI NASIL ETKİLER?

Yapılan açıklamanın ardından gözler konut fiyatlarına çevrilirken daha ilk günden online sitelerde zam yağmuru yaşandı. Evlere rekor zamlar yansırken açıklanan yeni kampanyayı değerlendiren ekonomist Turhan Bozkurt "Aylık %0,69 faiz/kâr payı oranı ile 2’nci el konut da satın alınabilecek. “Yeni Evim” kampanyasında yeni hamle. #Konut fiyatları kış ortasında uçacak" diyerek kampanyanın konut fiyatlarını tetikleyeceğini ve kış ortasında ev fiyatlarının uçuşa geçeceğini iddia etti.