Unutulmuştu Bakan Karaismaioğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması! Lojistik İhtiyaç

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan projenin ulaştığı son aşamaya değindi ve Kanal İstanbul'un lojistik ihtiyaç olduğunu söyledi.
Unutulmuştu Bakan Karaismaioğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması! Lojistik İhtiyaç

Emlak365.com - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katıldığı televizyon programında Kanal İstanbul Projesi ile birlikte yapımı tamamlanan ve açılışı gerçekleştirilecek olan Rize Artvin Havalimanı projesi hakkında konuştu.

RİZE ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasında, havalimanı projesinin 3 milyon metrekarelik alanda deniz doldurularak tamamlandığını aktardı. Söz konusu projenin 14 Mayıs Cumartesi günü açılacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu açılış töreninde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yer alacağını söyledi.

Projeyi muhteşem bir eser olaran nitelendiren Ulaştırma Bakanı "Böyle büyük bir eserin dünya ölçeğindeki büyük bir projenin tamamlanmasına şahitlik ediyoruz. Bunlar çok kıymetli işler, bölgesi için kıymetli, Türkiye için kıymetli." ifadelerini kullandı. Bu bölgede yapılacak olan bir başka proje için de açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı, Karadeniz kıyısında mega bir liman yapacağız, dedi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Bakan Karaismaioğlu'nun bir diğer gündem maddesi ise Kanal İstanbul Projesi oldu. Uzun zamandır gündemde olmayan projeye dair çalışmaların hangi aşamaa geldiğini ve bundan sonraki süreçte neler olabileceğini aktaran Bakan Karaismailoğlu finansman konusunda da bilgi verdi.

Kanal İstanbul Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kanal İstanbul tamamen bir lojistik ihtiyaç. Kanal İstanbul için ihtiyaç olan ulaşım projeleri gerçekleştiriliyor. Kendi geliriyle finanse edilmeye çalışılıyor. Başakşehir-Hadımköy arasında otoyol çalışmaları sürüyor.." açıklamasında bulundu.