Uyarı direkt Tapu Genel Müdüründen! O satışlar sözde, geçersiz yüz binlerce liranız boşa gitmesin

Gayrimenkul dolandırıcılığına ilişkin Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı çok önemli açıklamalarda bulundu. Popüler olan bazı gayrimenkul yatırımlarında uygulanan satış yöntemine değinen Adlı vatandaşı uyardı
Uyarı direkt Tapu Genel Müdüründen! O satışlar sözde, geçersiz yüz binlerce liranız boşa gitmesin

Emlak365.com - Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı gayrimenkul dolandırıcılığına ilişkin vatandaşların bilgilendirdi. Hürriyet'e konuşan Adlı ilk olarak son dönemlerin en popüler satışı olan hobi bahçelerine değinerek vatandaşların yapmış olduğu hatalara değindi. Tapu Genel Müdürü konuşmasında ayrıca gayrimenkul dolandırılığı hakkında kurum olarak uygulanacak yeni yöntemin bilgisini verdi.

MİLYONLARI İLGİLENDİREN UYARI TAPUNUZ ELDEN GİDEBİLİR

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı pandemi süreci sonrasında çok daha popüler olan tarım arazilerine kaçak yapılan yapılar hakkında çok ciddi uyarılarda bulundu. İstanbul ve Ankara gibi kentlerde çok yaygınlaşan bu yapıların yıkılma tehlikesi olduğunu aktadı. Ankara'nın Gölbaşı, Haymana, Bala ilçelerinde İstanbul'da Şile'de bunların dışında Kocaeli, Trakya gibi yerlerde illegal satışlar olduğunu söyledi. Tarım arazilerinin başta 300 bin, 500 bin, 1000 metrekareye bölündüğünü ifade eden Adlı bu arazilerin ise noterden yapılan sözleşmelerle vatandaşlara sözde satıldığını söyledi.

Bu satışlar için sözde nitelendirmesi yaptığının altını çizen Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı "Bu satışlar sözde, diyorum çünkü tıpkı nikahın belediye memuru huzurunda kıyılması gibi gayrimenkul alım satımı da sadece tapu müdürlüklerinde, tapu memurunun huzurunda yapılabilir." ifadelerini kullandı. Bu satışlarda uygulanan yöntem hakkında bilgilendirme yapan Tapu Genel Müdürü bazı uyanıkların tarla için tarım kooperatifi kurduklarını söyledi. Bu sayede ticari işletme, çiftlik, diyerek ruhsat alıp elektrik su bağlattıklarını aktaran Adlı, bu sayede zirai arsaların gayriresmi şekilde bölünüp insanlara satıldığını aktardı.

HER AN YIKILABİLİR

Bu şekilde yapı yada bahçe alanlara çok ciddi uyarılarda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki yapıların her an yıkılabileceğini söyledi.

"Hepsinin yıkılması an meselesi. Çünkü imarları yok. İşlemler de tapuda değil noterde yapıyorlar. Çünkü tapu verebilmem için benim Tarım Bakanlığı’ndan onay almam gerekiyor. O onay gelmeyeceği için noterde sözleşmeyle sözde satış yapılıyorsa da o işlemlerin hiç bir geçerliliği yok."

Tarım arazilerinden yapılan satışların yasal olmadığını, bu arazilerin konut yapılmak üzere kimseye satılamayacağını ifade eden Zeki Adlı sözlerini ise "Tarım arazileri bu şekilde konut yapılmak üzere kimseye satılamaz, tapu verilemez. Yüzde 90’ı ruhsatsız çünkü konuta açık olmayan Tarım Arazisi buralar. Bilinmeli ki imar olmadığı sürece yıkılmaları an meselesi" sözleriyle tamamladı. Adlı son olarak tüketicilerin çok dikkatli olması gerektiğini ve alım satım işlemlerinin tapudan yapılacağını aktardı.