Uygun Arazisi Olana 75 Metrekare Ekonomik Prefabrik Ev 90 Bin TL

Prefabrik ev yaptırarak ailelerini şehir gürültüsünden uzak tutmak isteyenler ekonomik çözümleri araştırıyorlar. Son fiyatlara göre 75 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev 90 Bin TL'ye yaptırılabiliyor
Uygun Arazisi Olana 75 Metrekare Ekonomik Prefabrik Ev 90 Bin TL

Türkiye'de pandemiyle beraber oldukça yaygınlaşan ev modellerinden olan prefabrik evler hakkında çok kapsamlı araştırmalar yapılıyor. Prefabrik tipi evlerin Türkiye'deki mazisi uzun yıllara dayanmaktadır ancak çok tercih edildiği dönem pandemi süreciyle zirve yapmıştır. İnsanlar şehrin karmaşasından kopup ailelerine huzur içerisinde bir yaşam sunabilmek için prefabrik ev seçeneğini değerlendiriyorlar.

PREFABRİK EV SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE DÜNYA MARKASI

Prefabrik ev sektöründe Türkiye'de oldukça büyük gelişmeler kaydedildi. Hatta bu sektörde üretim yapan bazı firmalar önemli ihracat gelirleri elde ediyorlar. Bu gelişmişlikle beraber insanın hayallerini süsleyen ev modelleri prefabrik bir yapı şekilde inşa edilebiliyor. Villa tipi evlerden dubleks evlere kadar tüm yapılarak prefabrik ev tarzında üretilip montajlanabiliyor. Bu durum da prefabrik evlere olan ilgiyi arttırdı. Artan bu ilgi de fiyat çeşitliliğini beraberinde getirdi.

PREFABRİK EVLER KAÇ YIL DAYANIR?

Prefabrik evlerin kaç yıl dayanıklı olabileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda net bir süre vermek oldukça zor. Ancak dayanıklılık süresi firmadan firmaya değişebiliyor. Kullanılan malzemenin kalitesine göre günümüz teknolojisi ile üretilen bir prefabrik ev için 50 yıl dayanıklılık süresi verilebiliyor. Ancak net dayanıklılık süresi için prefabrik evin üretimi yapan firmadan bilgi almak gerekiyor. Betonarme evlerden çok bir farkı olmayan prefabrik evlerde dayanıklılık süresi gibi bir konu mesele olmaktan çıkmıştır denilebilir.

PREFABRİK EVLER TAŞINIP BAŞKA YERE KURULABİLİR Mİ?

Bir prefabrik ev yaptırıldıktan sonra bu evin bir başka yere taşınıp taşınamayacağı da merak ediliyor. Firmalar tarafından verilen bilgilere göre prefabrik evlerin taşınması konusunda bir engel bulunmuyor. Bir şehirden bir başka şehire dahi taşınma gerçekleşebiliyor. Ancak burada bir maliyet ortaya çıkıyor. Prefabrik evin sökülüp yeni kurulacağı araziye görütülüp kurulmasında nakliye ve montaj masrafları çıkıyor.

EKONOMİK PREFABRİK EV!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler fiyat araştırmalarını sürdürüyorlar. Bu fiyatlar da üretim yapan firmalar arasında değişiklik gösterebiliyor. Firmaların son verdiği bilgilere göre ekonomik bir şekilde prefabrik ev sahibi olunabiliyor. 75 metrekare büyüklüğünde 2+1 bir prefabrik evin kurulması için 90 Bin TL ödenmesi yeterli olabiliyor. Gerekli araştırma yapılırsa bu fiyatın altında da fiyatlara ulaşabilmek mümkün olabiliyor.