Yabancı Yatırımcılar Türkiye'den Konut Almak İçin Uçuşların Açılmasını Bekliyorlar!

Türkiye'de koronavirüs sürecinin ardından başlayan normalleşme döneminde yabancı yatırımcıların emlak yatırımı yapmaya hız verdikleri belirtildi.
Yabancı Yatırımcılar Türkiye'den Konut Almak İçin Uçuşların Açılmasını Bekliyorlar!

Türkiye'de koronavirüs sürecinin ardından başlayan normalleşme döneminde yabancı yatırımcıların emlak yatırımı yapmaya hız verdikleri belirtildi. Aren Group CEO'su Muhammed Mansour, Türkiye'de emlak sektörüne yabancı yatırımcıların ilgisinin arttığını ama asıl hareketliliğin Eylül ayında yaşanacağını söyledi.

Türkiye'de normalleşme sürecinde en çok dikkat çeken sektörlerin başında emlak sektörü geliyor. Emlak sektöründeki ilerleme sadece konut kredileri ile açıklanamayacağını söyleyen sektör uzmanları yabancı yatırımcıların da Türkiye'de emlak yatırımına hız verdiklerini ifade ettiler.



YABANCI YATIRIMCILARI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ



Türkiye'de gayrimenkul alanında da yatırımları bulunan Ren Group CEO'su Muhammed Mansour bir değerlendirmede bulunarak, “Türkiye emlak sektöründe önemli ülkelerden birisi haline geldi. Biz sadece konut alışı gerçekleştirecek yabancı yatırımcıları değil projeler yapacak büyük yatırımcıları da Türkiye'ye getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.



YABANCILARA KONUT SATIŞI 2021 İLKBAHARINDA NORMALE DÖNECEK



Türkiye'nin koronavirüs süreci öncesinde de yabancı yatırımcıların ilgi odağında olduğunu söyleyen Muhammed Mansour, “Türkiye'ye yabancıların ilgisi yeni başlamadı. 2018 yılında 45.483 yabancı Türkiye'de yatırım yaptı. Özellikle Orta Doğu ve Arap ülkeleri için Türkiye çok açıdan cazip bir ülke konumda bulunuyor. Koronavirüs öncesinde her ay 5-6 bin konut yabancılara satılıyordu. Bu kötü süreçte sayı 790'a kadar geriledi. Ancak 2021 ilkbaharında yine her ay 5-6 bin konut satışında yabancı yatırımcıların imzası bulunacak.” şeklinde konuştu.



ÇOK SAYIDA YABANCI YATIRIMCI KONUT ALMAK İÇİN UÇUŞLARIN AÇILMASINI BEKLİYOR



Yurt dışından kendilerine yüksek bir talebin olduğunu söyleyen Muhammed Mansour, “Uçuşlar henüz açılmadı. Ancak çok sayıda müşterimiz konut satışı ile alakalı olarak bizimle iletişime geçiyor. Bazıları yeni projeler hakkında bilgi istiyorlar. Normalleşme tam anlamıyla gerçekleştiğinde bu taleplerin satışa dönüşeceğine olan inancımız tamdır. Türkiye gayrimenkul yatırımında tercih edilen bir ülke konumunda bulunuyor.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com