Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Tarım Arazileri Oldu! En Fazla O İle İlgi Gösteriliyor

Yabancı yatırımcılar Türkiye'den gayrimenkul satın almaya devam ederken bu sırada tarım arazilerine de yoğun ilgi gösteriliyor. Bir ilimizde yabancılara tarım arazisi satışları yükselişe geçti.
Yabancı Yatırımcıların Yeni Gözdesi Tarım Arazileri Oldu! En Fazla O İle İlgi Gösteriliyor

Türkiye İstatistik Kurumu Şubat 2022 Emlak Endeksi verilerine göre, Türkiye'de yabancılara gayrimenkul satışlarında artış yaşanıyor. Konut satışında Irak, İran ve Rusya zirveyi paylaşırken, arsa satışlarında da büyük patlama yaşanıyor.

Konut satın alımına hız veren yabancılar, yatırımlarını daha kalıcı hale getirebilmek adına tarım arazilerine ilgi göstermeye başladı. Önceki yıllarda Ege ve Akdeniz sahillerine yakı8n yerlerde villa ve daire satın alan yatırımcılar, son yıllarda köylerden tarım arazileri alarak bahçe yatırımı yapmaya başladı.

YABANCI YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ TARIM ARAZİLERİ

Yabancı yatırımcıların tarım arazilerinde gözdesi olan illerden Manisa, konumu ve coğrafi koşulları nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Bu yıl Manisa'nın Gördes, Kula ve Salihli ilçelerinde yabancı yatırımcılar için bin dekardan fazla badem ve fıstık bahçesi kurulumu yapıldığını belirten sektör temsilcileri, söz konusu arazilere ilerleyen günlerde badem ve Antep fıstığı dikimi yapılacağını belirtiyor.

Yabancı yatırımcıların tarım arazisi yatırımında Manisa'yı tercih etmesindeki en büyük etkenler, Manisa'da hâlâ büyük boyutlarda arazi bulunuyor olması, bu arazileri değerlendirebilecekleri tarım firmalarının bulunması, İzmir ve İstanbul'a yakın olması olarak görülüyor.

Yabancıların Manisa'nın birçok ilçesinde tarlalara, hayvan çiftliklerine ve seralara yatırım yapması bölgenin ekonomisine de destek sağlıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yabancı yatırımcıların almış oldukları tarla, bağ, bahçe, zeytinlik gibi tarım vasıflı aktif taşınmazların büyüklüğü 16 milyon 265 bin 176 metrekare olarak açıklandı.