Yabancılar 2021 Yılında Türkiye'den 8 Milyon 755 Bin Metrekarelik Gayrimenkul Alımı Yaptı!

Körfez ülkelerinin vatandaşları vatandaşlık için alıma hız verirken ABD ve Rusya başta olmak üzere yabancı ülkelerin alımları da hızlandı. Yabancılara konut satışı rakamlarında son durum ne?
Yabancılar 2021 Yılında Türkiye'den 8 Milyon 755 Bin Metrekarelik Gayrimenkul Alımı Yaptı!

Türkiye'den vatandaşlık almak isteyen yabancılar konut alımına tüm hızı ile devam ederken Türkiye'nin küresel piyasalarda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olması yabancı yatırımcının da iştahını kabarttı. Yabancı yatırımların artan ilgisi rakamlara da yansırken 2021 senesinde yabancılara yapılan gayrimenkul satışı yüzde 48 oranında artış gösterdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre 2020 senesinde yabancılar Türkiye'den 5 milyon 988 bin 203 metrekare gayrimenkul yatırımı yaparken bu rakam 2021 senesine yüzde 45 oranında artış gösterdi. Yabancıların artan talepleri ile beraber yabancıya yapılan toplam gayrimenkul satışı rakamı 2021 senesinde 8 milyon 755 bin 786 metrekare seviyesine ulaştı.

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK GAYRİMENKUL ALIMI YAPAN ÜLKE VATANDAŞLARI HANGİLERİ?

Konut, arsa, tarla ve bahçe gibi gayrimenkul yatırımlarını içeren rakamlara göre Türkiye'de en çok gayrimenkul yatırımı yapan ülke vatandaşları sıralamasında ilk 3 değişmedi. İran, Irak ve Rus vatandaşları ilk 3 içerisinde yer alırken Afganistan, Almanya, Kazakistan, Kuveyt, ABD, Azerbaycan ve Kuveyt vatandaşları bu ülkeleri takip etti. Listede en çok dikkat çeken ise Amerikan vatandaşlarının bu senede ilk 10 içerisinde yer almaları oldu.

YABANCILAR EN ÇOK HANGİ İL VE İLÇELERDE EMLAK YATIRIMI YAPIYOR?

Yabancıların gözdesi yine İstanbul olurken İstanbul'da en çok her bütçeye hitap eden konutların yer aldığı Esenler ilçesi ilk sırada yer aldı. Beylikdüzü, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Kağıthane, Zeytinburnu ve Fatih ilçeleri de yabancıların en çok emlak yatırımı yaptıkları diğer ilçeler oldu.