Yabancılar Temmuz ayında Türkiye'den 2.350 konut satın aldı

Konut satış istatistikleri Temmuz 2024 raporu yayımlandı. Türkiye'den konut alan yabancıların sayısı belli oldu. En çok konutu alan yabancılar hangileri oldu?
Yabancılar Temmuz ayında Türkiye'den 2.350 konut satın aldı

Emlak sektörünün en önemli verileri arasında yer alan konut satış istatistikleri raporuna ilişkin Temmuz ayı verileri son dakika açıklandı. Açıklanan verilere göre Temmuz ayında Türkiye genelinde konut satış rakamlarında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16 oranında artış gösterdi ve 127 bin 88 adet rakamına ulaştı. İstanbul, Ankara ve Antalya yine en çok konut satılan 3 il olarak ilk sırada yer alırken yabancılara konut satışı rakamlarında düşüş devam etti.

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA SON DURUM NE?

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Temmuz 2024 raporuna göre Türkiye'de 127 bin 88 adet konut satılırken bunlardan 2 bin 350 tanesini yabancılar satın aldı. Yabancıya konut satışı Temmuz ayında 2023 senesinin aynı ayına oranla yüzde 16,1 oranında düşüş gösterirken toplam konut satışında yabancıların payı yüzde 1,8 ile sınırlı kaldı.

yabanci-konut.jpg

Yabancıların konut satışında uyruklara göre en çok konut satışı yapılan ülkeler arasında ilk sırada yine Rusya yer aldı. Rusya - Ukrayna savaşı sonrasında Ruslar'ın yoğun alımı devam ederken Temmuz ayında 485 Rus vatandaşı Türkiye'den ev alırken 171 Ukrayna vatandaşı ikinci sırada yer aldı. Almanlar ise 162 konut alımı ile 3. sırada yer bulndu. İran, Kazakistan, Irak, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Çin ve ABD vatandaşları ise sıralamada yer alan diğer ülkeler oldu. Yabancılara konut satışında yaşanan düşüş Temmuz ayında da devam etmiş oldu.

Genel Yayın Yönetmeni