Yabancılara Toprak Satışı Rekor Kırdı! Yabancıya Gayrimenkul Satışında 12 Kat Artış Yaşandı

Özellikle de son yıllarda döviz kurunda yaşanan yükseliş ve düşen konut fiyatları yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini arttırdı.
Yabancılara Toprak Satışı Rekor Kırdı! Yabancıya Gayrimenkul Satışında 12 Kat Artış Yaşandı

Özellikle de son yıllarda döviz kurunda yaşanan yükseliş ve düşen konut fiyatları yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini arttırdı. Ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için uygulanan parasal sınırın da düşürülmesi ile beraber yabancılara konut satışı başta olmak üzere toprak satışı rekor seviyelere ulaştı. Yabancılara toprak satışı kaç hektar, yabancıya toprak satışı kaç dönüm, gayrimenkul satışı artıyor mu?

Türkiye'nin sahip olduğu doğal ve tarihi zenginlik yabancıların ilgisini çekmeye devam ederken son dönemde yabancıların Türkiye'den toprak alımı taleplerinde de rekor artış dikkat çekti.



YABANCILARA TOPRAK SATIŞI 18 YILDA 12 KAT ARTTI!



Yabancıların toprak alımında yaşanan artışa dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yanıtlanmak üzere meclise soru önergesi verdi.



Verilen yanıt ile yabancılara toprak satışının son 18 yılda tam 12 kat arttığını belirten Başarır “Her önüne gelen yabancı, taşınmaz alamamalı. Özellikle Sakarya, İstanbul, Uşak, Yozgat'ta inanılmaz rakamlar var. Bunun mutlaka sınırlandırılması gerekiyor. Bu kadar yabancılaşma, toprakları yabancılarla paylaşma doğru bir yaklaşım değil" diyerek uygulamaları eleştirdi.



YABANCILARA TOPRAK SATIŞI KAÇ HEKTAR?



Açıklanan rakamları değerlendiren Başarır "Yabancılara satılan toprak miktarı küsuratlarıyla birlikte yaklaşık 115 milyon metrekare, bu inanılmaz bir rakam. AKP iktidara gelene kadar yabancılara satılan toprak miktarı 11 milyon metrekare ve bu rakam 18 yılda 12 kat artmış" dedi.



İSTANBUL'UN 5 İLÇESİ KADAR TOPRAK YABANCILARA SATILDI



Son 18 yılda yaşanan artışın çok dramatik olduğunu belirten Başarır yapılan satışların toplam büyüklüğünün Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir, Şişli ve Adalar ilçesinin toplam boyutuna vardığını belirterek özellikle de Sakarya, Uşak, Yozgat ve İstanbul'da rekor boyutlara varan satışlara mutlaka bir denetleme sve sınırlama getirilmesi gerektiğini dile getirdi.



Emlak365.com