Yabancıların Konut Alma İlgisi Artıyor! 111 Ülke Vatandaşı Türkiye'den Ev Baktı

Türkiye'nin sunduğu ev alma imkanları, vatandaşlık hakkı ve diğer sosyal etmenler yabancıların Türkiye'ye olan ilgilerini artırıyor.
Yabancıların Konut Alma İlgisi Artıyor! 111 Ülke Vatandaşı Türkiye'den Ev Baktı

Türkiye'nin sunduğu ev alma imkanları, vatandaşlık hakkı ve diğer sosyal etmenler yabancıların Türkiye'ye olan ilgilerini artırıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bu alanda bilgilendirme amaçlı uygulamasına 111 ülkeden kullanıcı ziyaret ederek ev araştırmasında bulundular.

Her geçen gün artan yabancıların Türkiye'den konut olan rakamlarına dair yeni bir veri paylaşıldı.



Türkiye'ye yerleşmek, ev gayrimenkul almak isteyen yabancılara yönelik Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu “YourKeyTurkey” isimli portal çok sayıda yabancı tarafından kullanıldı.



YABANCILARIN TÜRKİYE İLGİSİ



Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün YourKeyTurkey” isimli portalı, Türkiye'den ev ve gayrimenkul alarak yatırım yapmak isteyen, Türk vatandaşlığı almak isteyen, Türkiye'de yaşamak isteyen yabancılara en doğru bilgilere ulaşılması amacıyla kuruldu.



2019 yılından beri açık olan portal İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca ve İspanyolca hizmet veriyor. Bu portal üzerinden ev alımları tapu işlemleri daha kolay bir şekilde tamamlanıyor. Tapu ve Kadastronun bu portalı açıldığı tarih olan Ağustos 2019'dan Haziran 2020 dönemine kadar 30 bin kullanıcı tarafından ziyaret edildi. 2020 yılının ilk 5 ayında bu rakam 7 bin.



Siteyi en çok ziyaret eden ülkeler arasında Suudi Arabistan, Kuveyt, ABD, Katar, BAE, Ürdün, Almanya, Mısır ve İngiltere oldu. Siteye bu zamana kadar ise 111 ülkeden ziyaret gerçekleştirildi.



Emlak365.com