Yabancıya Konut Satışı İle Vatandaşlık Vurgunu! Hayali Ev Satışı İle 30 Bin Dolara Türk Vatandaşı Yapıyorlar!

Türkiye'den konut alana yabancıya Türk vatandaşlığı verilmesi için uygulanan parasal sınırın 250 bin dolara indirilmesi ile yabancıların konuta olan talebinde rekor artış yaşanmıştı.
Yabancıya Konut Satışı İle Vatandaşlık Vurgunu! Hayali Ev Satışı İle 30 Bin Dolara Türk Vatandaşı Yapıyorlar!

Türkiye'den konut alana yabancıya Türk vatandaşlığı verilmesi için uygulanan parasal sınırın 250 bin dolara indirilmesi ile yabancıların konuta olan talebinde rekor artış yaşanmıştı. İstanbul'da ortaya çıkarılan bir olay ile ne yazık ki yabancılara sahte konut satışı ile hayali işlemler üzerinden vatandaşlık verildiği ortaya çıkarıldı. Detaylar haberimizde...

Yabancılara konut satışı rakamları her geçen gün ortaya çıkarken yabancıların Türk vatandaşı olmak için yapmış olduğu başvuruları fırsata çevirmek isteyen kişiler de türedi.



İstanbul'da yaşanan son olay ile 250 bin dolarlık konut alma şartını yerine getirmek için bazı kişilerin anlaşmalı olarak sahte konut satışı yaptıkları ortaya çıktı.



30 BİN DOLARI VEREN TÜRK VATANDAŞI MI OLUYOR?



İstanbul'da yaşanan son olayda H.K. isimli emlakçı yabancıların konut taleplerini fırsata çevirmek için akıl almaz bir yöntem geliştirdi.



Konu hakkında açıklamada bulunan Gayrimenkul Danışmanı İlker Güven, "Türk Vatandaşlığı almak, Türk vatandaşı olmak çok kolay olmamalı. Yasayla birlikte 250 bin dolar getiren vatandaşlar Türk vatandaşı oluyor. Son zamanlarda bizde duyduk. 30 bin 40 bin dolar vererek vatandaşlık verildiğini duyuyoruz.



Biz buna karşıyız. Türk vatandaşlığı bu kadar kolay olmamalı. Bu tür satış yapanların karşısında duruyoruz. Bize bu şekilde teklif gelmedi ama çevremizden duyuyoruz. 250 bin dolar altında vatandaşlık veren kurumlarla firmalarla muhattap olunmamalı. Bu şekilde vatandaşlık alan kişiler yüzünden yasaya uygun yatırım yapanlara da haksızlık oluyor. Bu şekilde vatandaşlığa geçen yabancılar, 250 bin doları inşaat firmasının hesabına yatırıyorlar. Satış sonrası da para geri çekiliyor. 3 yıl sonunda da ev tekrar satış yapan firmaya veriliyor" diyerek yaşanan olayları özetledi.



Son yaşanan olayda H.K. isimli şahıs İstanbul'da ki inşaat projesinden satın aldığı konutları yabancılara kağıt üzerinde satış göstererek vatandaşlık almalarını sağladı. İşlem başına 30 ila 60 bin dolar alan H.K. hileli satış yaptığı kişilerle protokol imzalarken protokolde bu konutların 3 sene sonra bedelisz olarak kendisine devir edileceği ibaresine yer verdi.



Yani kendi kendine yapmış olduğu suçun kanıtını da hazırlamış oldu. Konu hakkına yasal süreç başlatılırken Türk vatandaşlığının böyle ucuz dolandırıcılık olaylarına malzeme edilmemesi adına verilen cezalarda büyük artış yapılması talep ediliyor.



Emlak365.com