Yabancıya Konut Satışında Son Durum: Antalya'da Satılan Her 4 Konuttan Birini Yabancılar Aldı!

Kiralık ve satılık ev fiyatları yukarı yönlü hareketini sürdürürken özellikle de Antalya'da yabancıların ilgisi büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Ukrayna-Rusya savaşı da talebi katladı!
Yabancıya Konut Satışında Son Durum: Antalya'da Satılan Her 4 Konuttan Birini Yabancılar Aldı!

Konut sektörü fiyatlarda yaşanan yükseliş nedeniyle gündemdeki yerini korumaya devam ederken dün Merkez Bankası tarafından açıklanan Şubat ayı konut fiyat endeksi raporu tartışmaları bir kere daha ateşledi. TCMB konut fiyat endeksi raporuna göre Türkiye genelinde konut fiyatları bir önceki yıla oranla Şubat ayında yüzde 96,4 oranında rekor seviyede artış gösterdi.

Aylık bazda yaşanan artış ise yüzde 13,5 olarak kayıtlara geçti. Yaşanan artışın ardından Konut Fiyat Endeksi 317,6 olarak kayıtlara geçti. Konut fiyatları en çok İstanbul'da yükselirken İstanbul'da konut fiyatlarında yaşanan artış söz konusu dönemde yıllık bazda yüzde 106,3 oranında artış gösterdi. Ankara'da konut fiyatlarına yüzde 97,1 oranında zam gelirken İzmir'de ise bu rakam yüzde 90,1 olarak kayıtlara geçti.

YABANCIYA KONUT SATIŞI SAVAŞ SONRASI ARTTI, RUSLAR VE UKRAYNALILALAR ANTALYA'YA KOŞTU!

Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaşta konut fiyatlarında yükselişi tetikledi. Endeksa CEO’su Görkem Öğüt yapmış olduğu açıklamasında "Antalya’da yabancıya satılan konut sayısı inanılmaz. Bu ay yüzde 23’ü yabancıya satılmış. Yani her 4 konuttan 1 tanesini yabancı almış" diyerek yabancıların bu şehre olan ilgisinin arttığını söyledi.

Özellikle kendi ülkelerinden kaçan Ruslar ve Ukrayna vatandaşlarının savaşın patlak vermesinin ardından alımlara hız verdiği belirtilirken yaşanan ani artış bölgede konut fiyatlarını da uçurdu. Hem satılık hem de kiralık ev fiyatları rekor seviyeye ulaşırken zamlar nedeni ile yerli vatandaşlarda zor kaldı.

Emlak365.com