Yabancıya konut satışında Türkiye gaza basarken Kanada fren yaptı: Yasak geliyor

Türkiye'de yabancıya konut satış rakamları artarken Kanada hükümetinden emlak piyasasına ilişkin önemli bir karar alındı. Ülkede, yabancıya konut satışı yasaklanıyor.
Yabancıya konut satışında Türkiye gaza basarken Kanada fren yaptı: Yasak geliyor

Türkiye'de yabancıya konut satışı Rusya - Ukrayna savaşı ile birlikte artmaya devam ediyor. Aynı zamanda daha önce ülkemize gelen ve temelli yaşamaya başlayan Suriyeliler ve Afganlar gibi mülteciler de konut satın alarak Türkiye'deki varlıklarını sürdürüyorlar.

Kanada hükümeti, ülkesine çok sayıda göçmen kabul ediyor ancak bu durumun konut fiyatlarını yükselttiği yeni fark edildi. Yabancıya satışların konut fiyatlarını artırmasının önüne geçmek amacıyla ülkede yeni bir karar alındı.

Kanada yabancıya konut satışını frenliyor

Kanada emlak piyasası, uzun yıllardır yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olarak görülürken son yıllarda bu durum değişti. Kanada vatandaşlarının konu hakkında eleştirilerde bulunması üzerine Kanada'da yeniden başkan seçilen Justin Trudeau, yabancılara konut alımını yasaklamak için düğmeye bastı.

Yeniçağ'a konuşan Kanada'da yaşayan gayrimenkul ve yatırım danışmanı Özenç Canıtez, Kanada'da böyle bir karar alınması için geç kalındığını belirterek, ev fiyatlarındaki artışın öüne geçmk için Ontario ve British Columbia eyalet hükümetleri yabancı yatırımcılar için uyguladığı yüzde 20'lik yabancı yatırımcı emlak vergisi getirdiyse de bu artışın önüne geçemediklerini söyledi.

Canıtez, her yıl yaklaşık 500 bin göçmeni ülkesine kabul eden Kanada, konut fiyatlarındaki artışı durdurabilmek için böyle bir yasak uygulamaya çalıştığını ancak bunun bir çözüm olmayacağını dile getrdi.

Kanada'da yabancıya konut satışının yasaklanmasına dair yapılacak uygulamadan ülkedeki yabancı öğrenciler, vize ile çalışanlar ile Kanada'da şirket sahibi olan yabancı yatırımcılar muaf tutuluyor. Söz konusu yasak yabancı emlak yatırımcıları için uygulanacak.

Emlak365.com