Yaptığı bina 70 kişiye mezar olan müteahhit kendisini böyle savundu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yıkılan binaların müteahhitleri tek tek yakalanıyor. Adana Çukurova’da yaptığı bina enkaza dönen müteahhit Hasan Alpargün KKTC’de yakalanarak getirildi.
Yaptığı bina 70 kişiye mezar olan müteahhit kendisini böyle savundu!

Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinde acı faturanın katlanmasına neden olan müteahhitler emniyet birimleri tarafından tek tek yakalanmaya devam ediliyorlar. Adana’nın Çukurova ilçesinde Güzelyalı Mahallesinde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da enkaza döndü.

KKTC'YE KAÇTI!

Hasan Alpargün Apartmanı’nda 92 kişinin yaşadığı tespit edilirken yıkıma uğrayan binadan şu ana kadar 70 kişinin cansız bedeni çıkartıldı. 15 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtilirken binanın müteahhidi Hasan Alpargün’ün deprem sonrasında KKTC’ye kaçtığı emniyet birimlerince tespit edildi.

LEFKOŞA'DA EV KİRALAYIP TÜRKİYE'DEN PARA TRANSFER ETMEYE ÇALIŞTI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı enkaza dönenen binanın müteahhidi Hasan Alpargün hakkında taksirle adam öldürmek ve yaralamaya neden olmak suçundan yakalama kararı çıkarttı. Bu karar ile beraber yeri nokta atışı tespit edilen Hasan Alpargün KKTC’de kıskıvrak yakalandı. Yapılan incelemede Hasan Alpargün’ün Türkiye’de KKTC’ye 990 bin dolar, 890 bin euro ve 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı öğrenildi. Lefkoşa’da bir de ev kiralayan Hasan Alpargün’ün kaçış planlarını Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri bozarak kendisini bugün Adana’ya getirdiler.

MUKADDERAT YANITINI VERDİ!

Hakkında işlemler yapılmaya başlanan Hasan Alpargün ilk olarak sağlık kontrolünden geçirilmek için asli tıp kurumuna götürüldü. Burada gazetecilerin kendisine, ‘Yaptığınız binanın çökmesiyle 70 kişi hayatını kaybetti ne diyeceksiniz’ sorusunu sorması üzerine Hasan Alpargün ‘mukadderat’ yanıtını verdi. Sağlık kontrolünün ardından 70 kişinin hayatını kaybetmesiyle sorumlu tutulan Hasan Alpargün ifade vermek için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma kapsamında adli işlemlerin neticesinde müteahhit Hasan Alpargün’ün tutuklanması bekleniyor.