Yarım bırakılan konut projeleri hem ev sahipleri hem de kiracıların başına bela oldu!

Müteahhitler tarafından yarım bırakılan ve imalat hataları bulunan konutlar, hem ev sahiplerini hem de kiracıları zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar, durumdan oldukça şikayetçi.
Yarım bırakılan konut projeleri hem ev sahipleri hem de kiracıların başına bela oldu!

Türkiye'de inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle hem konutlarda hem de konut kiralarında büyük bir artış yaşanıyor. İnşaat maliyetlerinin son bir yılda katlanarak artması nedeniyle müteahhitler iş bırakıyor, başladıkları projeleri bitiremiyorlar. Bunun yanında maliyetten kısmak için evlerde birçok eksik bırakan müteahhitler de bulunuyor.

Durum böyle iken Erzurum'da üretilen konutların büyük bir kısmında eksiklikler bulunuyor. Erzurum'da tüketici mahkemelerine ulaştırılan şikayetlerin başında, konut imalat hataları geliyor.

Konutlardaki imalat eksiği vatandaşları çileden çıkardı

Özellikle Erzurum'da bulunan birçok konutta elektrik prizi olmayan banyolar, kapalı havalandırmalar, çalışmayan spotlar ve üzerine vestiyer montajı yapılan şalterler gibi birçok yapım hatası bulunuyor.

Bu durumdan muzdarip olan vatandaşlar, Erzurum'daki müteahhitlerin büyük bir kısmının sırf para kazanmak için böyle bir mağduriyeti meydana getirdiklerini belirterek, bunun bilerek yapıldığını ve unutulacak ya da görülmeyecek hatalar olmadığını ifade ediyor.

Vatandaşlar müteahhitlerden şikayetçi

Erzurum Yıldızkent bölgesinde daha sık görüldüğü ifade edilen yapım hataları nedeniyle, vatandaşlar müteahhitlerden şikayetçi oluyor. Yüzbinlerce lira ödeyerek aldıkları evlerde böylesine hataların bulunması ve bu hataların hayatlarını zorlaştırmasıyla mağdur olan vatandaşlar, bu durumun Erzurum'dan başka bir yerde yaşanmadığını söylüyor.

Erzurumda ev alan ya da kiralayan çok sayıda kişinin benzer sorunlarla mücadele ettiği ifade edilirken, vatandaşlar şikayetlerinin dikkate alınmadığını, devlet tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.

Basına konuşan bazı vatandaşlar, " Banyo içerisine elektrik prizi koymamak nasıl bir akılsızlığın, nasıl bir utanmazlığın ürünüdür? Bunlar üç kuruşa mal ettikleri daireleri 10 kuruşa satıyor " diyerek, işini hakkıyla yapan müteahhitlerin bu kişiler yüzünden mağdur olduklarını da aktardılar.