Yarısı Bizden kampanyasında yeni başvuru dönemi başlıyor

Bakan Murat Kurum yarısı bizden kampanyasında yeni başvuru döneminin başladığını duyurdu. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi desteği başladı.
Yarısı Bizden kampanyasında yeni başvuru dönemi başlıyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin ardından Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmişti. Bu kapsamda devlet tarafından verilen desteklerde de artışa gidilmiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm seferberliği başlatılmıştı. Bu kapsamda Yarısı Bizden kampanyası başlatılmıştı. Yarısı Bizden Kampanyası hakkında yeni düzenlemeye gidildi.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI'NDA 2. DÖNEM BAŞLADI!

Bugün Bağcılar'da düzenlenen Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Yarısı Bizden Kampanyamızda; 2,5 ayda tam 1 milyon 225 bin bağımsız bölüme ilişkin başvuru aldık. Projelerimizi, vatandaşımızla el ele vererek bitiriyoruz. Şimdi inşallah; vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeleri yapıyoruz; Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemini başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlamasını kaldırıyoruz; 39 ilçemizde, vatandaşımızın süresiz başvuru yapmasının önünü açıyoruz" diyerek yeni üretilecek projelerde otopark ve sığınak metrekarelerini de proje metrekaresinin dışarısına çıkardıklarını söyledi.

EVİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜME VERENE 1.5 MİLYON TL HİBE PARA DESTEĞİ SAĞLANACAK!

Yarısı bizden kampanyasına katılan kişilere 700 bin TL hibe para ve 700 bin TL kredi desteğinin yanı sıra 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplamda 1 milyon 500 bin liralık destek sağlanmış olacak. Böylelikle deprem riski olan illerde kentsel dönüşüm projeleri hızlanacak. Vatandaş devletten hem hibe para hem de kredi desteği alacak. Aynı zamanda 100 bin lirada tahliye desteği verilecek ve vatandaşlara taşınma yardımı ödenecek.

Genel Yayın Yönetmeni