Yasak Sona Eriyor! Kira Borcu Olanlar, Birikenler İçin Kira Sözleşmesi Feshi ve Tahliye Davası Süreci Başlıyor

Corana virüs salgını nedeni ile Adliyelerde işlemlere yapılan sınırlamalar 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile sona ererken gözler kira borcu nedeni ile gecikmeye düşen kiracılar ile taşınmaz sahiplerine çevrildi.
Yasak Sona Eriyor! Kira Borcu Olanlar, Birikenler İçin Kira Sözleşmesi Feshi ve Tahliye Davası Süreci Başlıyor

Corana virüs salgını nedeni ile Adliyelerde işlemlere yapılan sınırlamalar 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile sona ererken gözler kira borcu nedeni ile gecikmeye düşen kiracılar ile taşınmaz sahiplerine çevrildi. Süreçte işyeri kira borcu olan kişiler için tanınan kira sözleşmesi feshi ve tahliye davası yasağı kalkıyor. Peki, borcu olan kiracılar ne yapacaklar, süreç nasıl işleyecek? Detaylar haberimizde...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alınan karantina tedbirleri ile korana virüs salgını büyük bir kayıp yaşanmasına neden olmuştu.



Ekonomide yaşanan dalgalanmada kiracıların mağdur olmaması adına kira sözleşmesi feshi ve kiracılara borç nedeni ile açılan tahliye davası başvurularına 1 Temmuz 2020 tarihine kadar dava açılması yasaklanmıştı.



1 TEMMUZ 2020 TARİHİ İTİBARİ İLE KİRACILAR İLE EV SAHİPLERİ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER!



Söz konusu düzenlemede 1 Temmuz 2020 tarihine kadar kira borcunu ödeyemeyen işyeri kiracılarına taşınmaz sahipleri tarafından tahliye davası açma ve kira sözleşmesi iptali yasağı getirilmişti.



Konu hakkında Bloomberg HT kanalına konuk olarak açıklamada bulunan Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir, söz konusu düzenlemenin konut değiş işyeri kira sözleşmelerine yönelik olarak yapıldıığını hatırlatarak "Kiracılar şayet 1 Temmuz'a kadar temerrüde düşerlerse yani tam ve gereği gibi edimlerini ifa etmezlerse, borçlarını ödemezlerse, kiraya verenler sözleşmeyi feshedemiyor, tahliye davası açamıyordu. Kanun koyucu kiracıya bir opsiyon sağlamış oluyordu" dedi.



1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile bu sürenin sona ereceğini belirten Epözdemir bu sürenin dolması ile beraber kiraya verenin artık tek taraflı kira sözleşmesi feshi hakkına kavuşacağını ve kiracıya tahliye davası ve icra kanalı ile alacak davası açabileceğini belirterek bu tip dava başvurularında cidi bir yığılma yaşanabileceği uyarısında bulundu.



Emlak365.com