Yatırım Amaçlı Ev Alacaklara Ünlü Ekonomistten Uyarı! Fiyatlar Sene Sonuna Doğru Düşecek

Konut kredisi faiz oranlarında oluşan indirimlerin ardından vatandaşlar konut alımlarına büyük ilgi gösterdiler.
Yatırım Amaçlı Ev Alacaklara Ünlü Ekonomistten Uyarı! Fiyatlar Sene Sonuna Doğru Düşecek

Konut kredisi faiz oranlarında oluşan indirimlerin ardından vatandaşlar konut alımlarına büyük ilgi gösterdiler. Bu dönemde çok sayıda vatandaş ev almak için kredi kullanırken bazı vatandaşlar da oluşan ekonomik durumda yatırım amaçlı ev almaya karar vermişlerdi. Yatırım amaçlı ev alacak olan vatandaşlara ekonomistlerden uyarı geldi.

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan indirimleri ve ödemesiz kredi dönemi imkanları vatandaşların ev alma hayallerini öne çekmesine neden oldu.



Bu dönemde konut satışlarında oldukça yüksek bir oran yakalanırken Temmuz ayı itibariyle de devam ediyor. Konut satışlarında yaşanan bu oranların ardından ise ekonomistlerden uyarı geldi. Ekonomist Atilla Yeşilada konut kredisinde yaşanan bu canlılığa ilişkin açıklamasında bundan sonraki dönemlerde oluşacak piyasa koşullarını ele aldı.



KONUT FİYATLARI SENE SONUNA DOĞRU YÜZDE 20 ORANINDA DÜŞEBİLİR



Ekonomist Atilla Yeşilada kamu bankaları önclüğünde başlatılan konut kredisi kampanyalarına dair açıklamalarında; bankaların mevduata negatif faiz vermesinin birçok sektörde fiyat balonlarının oluşmasına yol açtığı uyarısında bulundu. Kredi kullanımlarında oluşan yüksek tabloya değinen Atilla Yeşilada, kredilerin ominal gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinden daha fazla büyüdüğü ülkelerde kriz olabileceği uyarısında bulundu.



Konut fiyatlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Yeşilada konuşmasında aşırı talep nedeniyle fiyatların arttığını ifade etti. Fiyatların önümüzdei dönemde düşebileceğini öngören Ekonomist Atilla Yeşilada şu açıklamada bulundu.



“İçinde oturacaksanız konut alabilirsiniz ama kesinlikle yatırım için konut almayın. Bu dalgaları daha önce yaşadık, bir kez daha yaşayacağız. Sene sonuna geldiğimizde markalı konutların fiyatlarının şimdiki fiyatından yüzde 10-20 daha ucuz olduğunu göreceğiz”



Emlak365.com