Yatırım için daire mi arsamı almalı? Uzmanı nedenleri ile açıkladı

Son dönemde konut ve arsa yatırımı yapan kişilerin sayıları her geçen gün artarken konu hakkında uzmanından yeni açıklamalar geldi!
Yatırım için daire mi arsamı almalı? Uzmanı nedenleri ile açıkladı

Konut ve arsa fiyatları her geçen gün biraz daha yükselmeye devam ederken emlak yatırımı yapmak isteyen kişilerin sayısında bu artıştan sonra yükseliş yaşanmıştı. Konut ve arsa yatırımı yapmak isteyen kişilere uzmanı önemli açıklamalarda bulundu! Konut mu arsa mı almalı, hangi emlak yatırımı daha mantıklı?

EMLAK YATIRIMI İÇİN KONUT MU ARSA MI ALMALI, HANGİ YATIRIM DAHA MANTIKLI?

Son dönemde TL'de yaşanan değer kaybı yatırımcıları birikimlerini enflasyona karşı korumak için farklı yöntemler aramaya itmişti. Bunlardan biri de emlak yatırımı olarak öne çıkmıştı. Pandemi döneminde konut ve arsa fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş pek çok kişiyi emlak yatırımı yapmaya itmişti. Bu süreçte "arsa mı, konut mu almalı?" sorusuna yanıt D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok tarafından verildi.

Tok resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında oturacak evi olmayan kişiler için en mantıklı yatırımın konut alımı olduğunu söyledi. Evi olan ve yatırım yapmak isteyen kişiler için ise emlak yatırımının kira getirisi ile avantaj sağladığını söyledi. Konut arzında yaşanan sıkıntıların evin değerini de yükselteceğini belirten Tok konut yatırımının her zaman güvenli liman olduğunu söyledi.

Doğru yerden alınan arsanın ise en değerli yatırım aracı olduğunu belirten Tok özellikle de şehrin gelişen bölgelerinden, yeni üst yapı projelerinin yapılacağı yerlerden alınan arsalarda ise değer artışlarının çok daha hızlı gelişeceğini söyledi. Doğru yatırımın kişinin talep, beklenti ve nakit durumuna göre belirleneceğinin altı çizilirken oturmak için ev almak isteyen kişilere ise al döneminde bulunulduğu belirtildi.

NOT: Burada yer alan ifadeler kişisel görüşleri içermekte olup yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez. Emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir, yatırım tavsiyesi sadece uzman olan aracı kurumlar tarafından verilmektedir.

Genel Yayın Yönetmeni