Yatırımcılar konuta yönelmeye başladı

Yatırım yapmak isteyenlerin son zamanlarda tercihinin konut olduğu ortaya çıktı. Faizlerin hızlı bir şekilde çıkması, konut fiyatlarının da artması konut satışlarına engel olamadı. Aktarılan habere göre konut satışları yüzde 16 seviyesinde artış gösterdi.
Yatırımcılar konuta yönelmeye başladı

Elde edile verilere göre başta Ankara olmak üzere Eskişehir, Gaziantep, Şanlıurfa gibi pek çok ildeki yıllık kira getirisi yüzde 8’in üzerine çıktı. Bu durumda da yatırımcılar yeniden konuta yönelmeye başladı. Peki, konut fiyatları düşer mi?

KONUTTA DİKKAT ÇEKEN HAREKETLİLİK

Konut fiyatları geçtiğimiz yıldan bu yana hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Bu zamana kadar fiyatlar hızlı bir şekilde artarken, konut kredisi faiz oranlarında da dikkat çeken bir artış görülüyor. Bu şekilde konut almak isteyenlerin sayısı da hızlı bir şekilde düşüyordu.

Temmuz konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları temmuz ayında 127 bin 88 adet olarak açıklandı. Geçen yılın aynı ayına göre yanı 2023 Temmuz dönemine göre yüzde 16 oranında artış görüldü. Bu da konut piyasasının hareketlenmeye başladığını gözler önüne serdi.

FAİZLER HALA YÜKSEK

Konut kredisi ile ev almak isteyenler için kredi faiz oranlarının hala yüksek olduğu belirtildi. Yapılan hesaplamalara göre 1 milyon TL tutarındaki bir konut kredisinin 10 yılda geri ödemesi 3 milyon 750 bin TL civarına çıkıyor. Aylık ödeme miktarı ise maaşların üzerine çıkınca pek çok kişi konut almak için konut kredisine yaklaşamıyor.

YATIRIMCILAR KONUTA YÖNELDİ

Altın fiyatlarının artmasına rağmen, pek çok yatırımcı daha fazla getiri kazanmak için konuta yönelmeye başladı. Sektör temsilcilerinin açıklamasına göre yatırımcılar altındaki yükselişe rağmen konuta yönelmeye başladı. Her 3 yatırımcıdan biri tercihini konuttan yana kullanmaya başladı.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.