Yazlık Bölgelerde Kira Fiyatları Yüzde 35'lere Varan Oranlarla Arttı

Yazlık tatil bölgelerinde kira fiyatları son bir yıl içerisinde yüzde 35'e varan oranlarda yükseldi.
Yazlık Bölgelerde Kira Fiyatları Yüzde 35'lere Varan Oranlarla Arttı

Yazlık tatil bölgelerinde kira fiyatları son bir yıl içerisinde yüzde 35'e varan oranlarda yükseldi. En fazla artış ise Datça'da olurken Fethiye, Alanya gibi gözde tatil beldelerinde de kira fiyatlarında önemli oranlarda yükselmeler yaşandı. İşte söz konusu fiyat artışlarına dair son veriler.

Emlak sektörü koronavirüs sürecinde oluşan etkileri üzerinde atmaya başladı.



Bu kapsamda başlatılan yeni satış kampanyaları ve kredi imkanları piyasanın hareketlenmesine neden olurken konut ve kira fiyatlarıda değişmlere uğruyor. Bu kapsamda Endeksa kira oranlarında yaşanan son değişim tablosuna dair bazı veriler paylaştı.



YAZLIK BELDELERDE KİRALAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR



Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa yeni araştırma verilerine ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı. Bu verilerde en dikkat çeken oranlardan ilki kira fiyatları olurken konut satış fiyatlarında yaşanan değişim de dikkat çekici boyutlarda. Endekse verilerine göre koronavirüs salgınının etkilerinin hissedilmeye başlandığı dönemlerde kira oranlarında yüzde 6, müstakil ev kira fiyatlarında yüzde 18 oranında yükselmeler yaşandı. Yazlık bölgelerde kira fiyatlarında değişim oranı ise yüzde 5 ile yüzde 15 bandında oldu.



Son bir yıla ait konut kira verileri incelendiğinde kira oranlarında yaşanan en ciddi değişimin Datça'da olduğu görülüyor. Datça'nın yanı sıra Alanya, Fethiye, Ayvalık'ta da kira fiyatları arttı. Endeksa verilerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise fiyatların artması karşısında yazlık ve yayla evlerine talep koronavirüs salgınının etkilerinin ilk hissedildiği dönemlerde ki kadar yoğun değil.



Yüzde 35'e Varan Kira Artışları



Endeksa Genel Müdürü Görkem Öğüt oluşan verilerin ardından açıklamalarda bulundu. En fazla kira artış yazlık bölgeler ve bu bölgelerde kira yükseliş oranlarına değinen Görkem Öğüt şu ifadeleri kullandı.



“Datça’da son 1 yılda konut kiraları yüzde 35, Alanya’da yüzde 31, Fethiye’de yüzde 26, Ayvalık’ta yüzde 24, Marmaris, Alaçatı ve Kuşadası’nda yüzde 21 artış gösterdi. Kira bedellerinin en yüksek olduğu bölgeler ise sırasıyla Alaçatı, Göcek, Bodrum, Marmaris ve Bozcaada. Alaçatı’da ortalama kira 2.740 TL, Göcek’te 2.714 TL, Bodrum’da 2.451 TL, Marmaris’te 2.225 TL, Bozcaada’da ise 2.077 TL”



Emlak365.com